PDA

Arată versiune īntreagă : CPU Usage & CPU Temp.

DjAndu
12.06.2009, 20:49
Buna Seara.Am si eu o problema cu pc`ul meu.Ma jucam un joc (SanAndreas) cand de odata se reseteaza pc-ul, a porint si cand dau sa intru pe mess iar se reseteaza.Mi-am dat seama ca este de la Paste Termica dp procesor , am schimbat-o si misepare ca merge cam aiurea.
Temperatura din bios ajunge la 55 Grade.....
Pe langa asta CPU Usage cand navighez pe internet ajung si la 54 % Care misepare ca este putin cam mare....
Am citit pe un forum ca atunci cand iei p`cul pe un Cd trebuie sa fie un soft cu care sa pot modifica turatia la couler.este adevarat?se poate face asa ceva?
Sau eset bunicia Temp si CPU Usage:?:?:?

agelu
12.06.2009, 22:49
Nu ai detaliat configuratia,dar sa zicem ca nu conteaza.De unde ti-ai dat seama ca e de vina "Pasta Termica"?.. adevarat,exista programe care modifica turatia coolerului de pe CPU dar nu recomand.Curata calculatorul de praf,vezi sursa,vezi placa video,poti da reset de bios(daca nu stii sa butonezi in bios ,scoate bateria de pe placa 10 min si se revine la "default")sau poti sa ai erori de soft . Se poate ca"instalatiile" de masurare sa fie inexacte si pot raporta ca temperaturile sunt prea mici,iar valorile afisate de BIOS au de obicei o corectie pe valoarea adaugata, iar pentru a compensa aceasta problema (dar īn anumite cazuri), aceasta corectie poate fi prea mica, sau senzorul ar putea sa nu fie īn contact cu procesorul.Se poate ,in cazul īn care temperatura maxima permisa pentru CPU(presupun) este de 95 ° C, iar placa ta de baza raporteaza temperatura procesorului de 90 ° C, procesorul poate rula instabil .
Ce se īntāmpla īn cazul īn care temperatura maxima de functionare este depasita? Daca
coolerul este insuficient si temperatura e mai mare decāt temperatura de functionare maxima, atunci ,acest lucru nu īnseamna ca procesorul este deteriorat īn mod automat, sistemul va fi mai lent īn timp ce este "fierbinte".
Cauta datasheets de pe site-ul web al producatorului procesorului .Evident ,se poate sa ai nevoie de un cooler puternic.(au venit caldurile,nu?)

DjAndu
13.06.2009, 09:58
ok.iti multumesc am sa fac ce ai zis..:)
dar daca scot bateria ce se intampla?poate la ce sa revina?in bios chiar nu am schimbat setari sau ceva de genu....

agelu
13.06.2009, 10:14
Daca nu ai umblat in bios, setarile tale sunt cele din fabrica .Sunt utilitare care te ajuta sa vezi cum lucreaza calculatorul(sysoftsandra ).Alta idee ...da un restore de sistem la o data anterioara(cea mai indepartate)poate ai ceva de la un software instalat.

Punct
13.06.2009, 14:39
eu zic sa arunci o privire la cooler... curatzal si asigurate ca pasta pe care o folosesti este una "originala"

DjAndu
14.06.2009, 10:01
eu zic sa arunci o privire la cooler... curatzal si asigurate ca pasta pe care o folosesti este una "originala"

coolerul este curata, cat despre pasta nu stiu de care e ...dar am dat pe ia 4 lei.

bogdantheone
17.06.2009, 17:34
offtopic: DjAndu, ai dat pe EA 4 lei.. nu pe IA :) nu imi place sa corectez pe nimeni dar confuzia asta mi se pare penibila :)

ontopic:
1 la mana: nu cred ca fabrica de la care provine pasta va afecta cu ceva functionalitatea acesteia..
2: Daca ai umblat prin BIOS, ai putea sa ii dai un Restore Default Settings (sau ceva in genu` asta)
3: Poate chiar procesorul este suprasolicitat (in cazul in care este mai vechiut) - daca e asa, ai putea sa-l duci la o verificare la vreo firma care are legatura cu vanzarea produselor IT

DjAndu
17.06.2009, 17:38
offtopic: DjAndu, ai dat pe EA 4 lei.. nu pe IA :) nu imi place sa corectez pe nimeni dar confuzia asta mi se pare penibila :)

ontopic:
1 la mana: nu cred ca fabrica de la care provine pasta va afecta cu ceva functionalitatea acesteia..
2: Daca ai umblat prin BIOS, ai putea sa ii dai un Restore Default Settings (sau ceva in genu` asta)
3: Poate chiar procesorul este suprasolicitat (in cazul in care este mai vechiut) - daca e asa, ai putea sa-l duci la o verificare la vreo firma care are legatura cu vanzarea produselor IT

cu gresala mea ......:p se mai intampla.Oricum am facut .Am temperatura de 60 de grade constant dar nu creste peste 65 orice as face.nu mai umblu ca iarasi stric ceva ;)) Ms amandurora

dorikut
23.06.2009, 20:05
cu gresala mea ......:p se mai intampla.Oricum am facut .Am temperatura de 60 de grade constant dar nu creste peste 65 orice as face.nu mai umblu ca iarasi stric ceva ;)) Ms amandurora

In cazul asta topicul ar trebui inchis.....