PDA

Arată versiune întreagă : Koogle, motorul de căutare cușer

Cosmin
16.06.2009, 10:59
Evreii ultraortodocși, cărora rabinii le interzic să navigheze pe internet, au acum posibilitatea de a-și satisface pofta de web prin intermediul Koogle, un motor de căutare "cușer", informează Reuters.

Potrivit administratorului site-ului, Yossi Altman, Koogle, denumire care a rezultat prin combinarea numelui unui produs alimentar evreiesc cu Google, se ridică la nivelul standardelor impuse de rabini orotodocși, care interzic accesul la internet pentru a se asigura de faptul că utilizatorii evită vizionarea de materiale cu conținut sexual explicit.

Site-ul, disponibil la adresa www.koogle.co.il, omite materialele considerate idezirabile din punct de vedere religios, cum ar fi majoritatea fotografiilor femeilor considerate indecente de rabini, afirmă Altman.

Motorul de căutare direcționează către site-uri de știri și cumpărături israeliene, filtrând și în cazul acestora produsele pe care israelienii ultraortodocși nu au voie să le aibă în locuințe, cum ar fi televizoarele.

"Aceasta este o alternativă cușer pentru ca evreii ultraortodocși să poată naviga pe internet", a spus Altman.

Site-ul a fost dezvoltat în cadrul eforturilor de a-i încuraja pe rabinii care erau în căutarea unei soluții care să satisfacă nevoia evreilor ultraortodocși de a naviga pe internet, în special pentru servicii vitale, potrivit lui Altman.

În cadrul motorului de căutare, nu pot fi publicate niciun fel de materiale și nici nu se pot face tranzacții de Sabatul evreiesc, când legile religioase interzic toate tipurile de activități și afaceri, a adăugat Altman. "Dacă vrei să cumperi ceva de Sabat, se blochează și nu te lasă să faci asta", a spus el.

Sursa: gandul.info

Mi se pare o idee cat de cat buna , care impaca ambele parti

Slash
16.06.2009, 12:01
Motorul de căutare direcţionează către site-uri de ştiri şi cumpărături israeliene, filtrând şi în cazul acestora produsele pe care israelienii ultraortodocşi nu au voie să le aibă în locuinţe, cum ar fi televizoarele.

O PROSTIE , israelienii ultraortodocsi nu au voie sa aiba in locuinte televizoare.

Nu o sa tina defapt ma gindesc ca nimeni nu o sa foloseasca koogle.co.it

alexboy
19.06.2009, 14:44
imi place designul ... in rest mi se pare o tampenie nu mai stie lumea ce sa faca