PDA

Arată versiune īntreagă : Search in site

bobo4u
02.07.2008, 11:40
Am si eu o intrebare, am gasit cateva templateuri utile pe internet si as vrea sa le folosesc..dar am o problema..exista search(in site) in template, dar nu functioneaza si daca as scoate search-ul as strica tot siteul.deci cum il fac sa functioneze?trerbuie un script php js sau cv d genu asa?

Dennis
02.07.2008, 12:35
...bobo, tu te gasesti aici in forumul gresit.

Aici este locul unde sa postezi tutoriale si nu intrebari despre, cu si unde.
Rog moderatorul sa mute mesajul intr-o tema noua in forumul adecvat.

Da. Trebuie un script, altfel nu functioneaza cautarea in site.

Cu stima

bobo4u
02.07.2008, 12:53
imi cer scuze pt greseala facuta...o sa postez subiectul pe alt forum

shaddy_2222
10.07.2008, 20:27
In pagina respectiva(template) ai un form de tip text in care vizitatorul introduce cuvintele pentru care doreste rezultatele. deschide aceasta pagina cu un editor html sau text ( trebuie sa ai cunostinte de html) si cauta form-ul respectiv in cod. vei gasi ceva de genul :
<form action="script.php">
<input type="text" name="nume" />
<input type="submit" name="search"/>
</form>

Pentru ca search-ul sa functioneze in site-ul/ pagina respectiv(a) trebuie sa scrii acel "script.php" ( aici vei avea nevoie de ceva cunostinte de php & Mysql). Scriptul respectiv va interpreta datele introduse se vizitator( si va afisa rezultatele aferente.
Din cunostintele mele trebuie sa dispui de o baza de date Mysql pentru a folosi funtia de search pe un site. Baza de date este coloana vertebrala a unui site dinamic.

Succes!

dorikut
16.08.2008, 19:48
Daca nu te picepi la PHP/MySQL poti incerca serviciul de cautare personalizata de la Google.......desi eficienta acestei metode e mult mai scazuta decat cea a unui script php care vine manusa siteului tau