PDA

Arată versiune īntreagă : Sitemap-Creator

dorikut
03.07.2008, 08:09
Astazi m-am gandit sa prezit o unealta online pt. webmasteri pe care eu o folosesc destul de des si anume http://xml-sitemaps.com.
Aceasta unealta conceputa ot. crearea automata a sitemapurilor suporta siteuri pana la 500 de pagini, poate crea sitemapuri in format xml potrivite pt. motorul de cautare google, sotemapuri subforma de text recomandate pt. trimiterea catre Yahoo, sitemapuri ROR compatibile cu majoritatea motoarelor de cautare dar si sitemapuri HTML care ajuta utilizatorii sa gaseasca rapid cea ce-i intereseaza.

Sper sa va foloseasca,
Respect!!!

darkston3e
03.07.2008, 09:15
Intradevar, orice webmaster are nevoie de acest tool.
Este simplu, practic si aduce multe beneficii.
Cu bine.

Dennis
10.07.2008, 14:08
@mkman
...este a doua oara cand mesajul tau este compus din doua cvinte repetate sau caractere fara de inteles.

Scrie mesaje intregi, detalii, comentarii, etc.
...este ce ne dorim aici.

Multumesc pt. intelegere

Cu stima

dorikut
27.07.2008, 08:12
@mkman
...este a doua oara cand mesajul tau este compus din doua cvinte repetate sau caractere fara de inteles.

Scrie mesaje intregi, detalii, comentarii, etc.
...este ce ne dorim aici.

Multumesc pt. intelegere

Cu stima
Eu nu inteleg ce legatura au mesajele lui mkman cu articolul meu...........sau eu eram criticat ca am posturile prea scurte? :confused:

ganditorul_2003
10.12.2008, 11:51
Astazi m-am gandit sa prezit o unealta online pt. webmasteri pe care eu o folosesc despul de des si anume http://xml-sitemaps.com.
Aceasta unealta conceputa ot. creerea automata a sitemapurilor suporta siteuri pana la 500 de pagini, poate crea sitemapuri in format xml potrivite pt. motorul de cautare google, sotemapuri subforma de text recomandate pt. trimiterea catre Yahoo, sitemapuri ROR compatibile cu majoritatea motoarelor de cautare dar si sitemapuri HTML care ajuta utilizatorii sa gaseasca rapid cea ce-i intereseaza.

Sper sa va foloseasca,
Respect!!!

O singura observatie as avea. Dupa generarea site-map-ului va recomand sa setati prioritatea diferita pentru macar una dintre pagini.

<priority>0.80</priority>

0,80 este valoarea generata default de acest tool. Google recomanda setarea default - 0,50.

Nu lasati toate paginile cu aceeasi valoare. :wink: Trebuie ca macar una dintre valori sa fie diferita.:tongue:

florescualin
15.12.2008, 23:25
si de unde se poate seta???? si inca o intrebare ... Link-uri de site cum pot face sa apara acolo in google ...am citit eu acolo in cont la google si scrie ca sunt generate automat...dar ce trebuie sa fac totusi sa fie generate ...????

ganditorul_2003
16.12.2008, 05:10
si de unde se poate seta???? si inca o intrebare ... Link-uri de site cum pot face sa apara acolo in google ...am citit eu acolo in cont la google si scrie ca sunt generate automat...dar ce trebuie sa fac totusi sa fie generate ...????
Pai tool-ul genereaza sitemap-ul pe care il salvezi in calculator. Dupa ce este salvat il poti edita cu notepad sau un alt editor - Dreamweaver etc.
Aici poti schimba prioritatea fiecarei pagini, modificand cifra de la priority. Google face probleme uneori daca toate paginile au aceeasi prioritate. De aceea, macar una dintre ele trebuie modificata. Eu am la index 0,80 la alta 0,60 iar la restul 0,5.

Ce trebuie sa faci ca sa fie generate? Sa ai trafic pe site.

Succes.

indesign
19.01.2009, 12:56
Nu stiu daca stiti ca eu sunt designer si mai putin coder, tot ce stiu este sa fac un site din cap pana la coada in html, deci multe lucruri despre care vorbiti aici pentru mine ori sunt noi, ori inca nu le inteleg foarte bine.
Ar fi un ajutor foarte mare atat pentru mine cat si pe ceilalti care sunt la inceput de drum daca cineva ar explica cum se folosesc acele site mapuri dupa ce le generezi.
Repede m-am dus la site si am generat site mapurile si mi a dat cateva linkuri sa pot sa le copiez la mine. Au fost fisiere xml si html si ceva gz file. Aici toata stiinta mea s-a oprit ca de aici am o lipsa mare de informatie :frown:
Poate cineva va rog sa explie ce trebuie sa fac de aici?
Multumesc anticipat.

ganditorul_2003
19.01.2009, 13:48
Nu stiu daca stiti ca eu sunt designer si mai putin coder, tot ce stiu este sa fac un site din cap pana la coada in html, deci multe lucruri despre care vorbiti aici pentru mine ori sunt noi, ori inca nu le inteleg foarte bine.
Ar fi un ajutor foarte mare atat pentru mine cat si pe ceilalti care sunt la inceput de drum daca cineva ar explica cum se folosesc acele site mapuri dupa ce le generezi.
Repede m-am dus la site si am generat site mapurile si mi a dat cateva linkuri sa pot sa le copiez la mine. Au fost fisiere xml si html si ceva gz file. Aici toata stiinta mea s-a oprit ca de aici am o lipsa mare de informatie :frown:
Poate cineva va rog sa explie ce trebuie sa fac de aici?
Multumesc anticipat.
Salut. Pai dupa ce copiezi sitemap-ul generat il urci in locul unde ai site-ul iar in fisierul robots (daca nu e creat trebuie sa il creezi) scrii asa:

User-agent: *

Sitemap: http://numele-tau.ro/sitemap.xml

Dupa asta, te poti duce in google webmaster tools si sa faci submit la sitemap, desi nu este neaparata nevoie. Crawlerul vine pe site si este ghidat automat de fisierul robots catre sitemap. :biggrin:

Succes

szilard
20.01.2009, 16:04
daca situl meu are mai mult de 500 pagini cum pot sa fac sitemap?

fulgerul101
20.01.2009, 16:13
Eu am folosit mereu acest sitemap, dar nu am stiut ceva ..
Dupa ce creez site-map trebuie sa plasez un cod undeva?

Dennis
20.01.2009, 16:21
Eu am folosit mereu acest sitemap, dar nu am stiut ceva ..
Dupa ce creez site-map trebuie sa plasez un cod undeva?

Daca citeai cu atentie ce au scris succesorii tai, gaseai informatia adecvata:

Salut. Pai dupa ce copiezi sitemap-ul generat il urci in locul unde ai site-ul iar in fisierul robots (daca nu e creat trebuie sa il creezi) scrii asa:

User-agent: *

Sitemap: http://numele-tau.ro/sitemap.xml

Dupa asta, te poti duce in google webmaster tools si sa faci submit la sitemap, desi nu este neaparata nevoie. Crawlerul vine pe site si este ghidat automat de fisierul robots catre sitemap. :biggrin:

Succes

Cine citeste este evident in avantaj ;-)

Webnetinfo
25.01.2009, 16:36
iti faci sitemap si il bagi sitemap.xml --- si mai unul .html la tine pe site

Stresant
26.01.2009, 09:13
.html-ul NU este necesar , sitemap-ul il faci pentru robotii google nu pentru vizitatori , intrucat cel generat de xml-sitemaps arata haotic pentru a-l vedea userii .
Partea aiurea legata de xml-sitemaps , este limita celor 500 de pagini .

De curand , pentru un client cu un site foarte mare , am hotarat sa-i scriu propria clasa care genereaza automat sitemap-ul odata la saptamana , apoi se conecteaza automat la google si-l "anunta" ca exista o noua harta a sitului , iar google trimite robotii in "recunoastere".
Iar avantajul major este ca , NU exista limita celor 500 de pagini ,deci se poate si genera din php acest sitemap ;)

Inca ceva , fara un cont la google webmasters , sitemaps-urile sunt aproape egale cu 0.

kenvello
26.01.2009, 09:25

Nu sa raspuns la aceasta intrebare si as fi curios .... ce se intampla daca siteul are mai mult de 500 de pagini.. se poate face din bucati un sitemap ?

InSe55ion
26.01.2009, 12:00
Si eu folosesc acest tool pentru blogul meu si pot spune ca google imi downloadeaza sitemap-ul 1 data pe zi deci orice articol scris in max 24 de ore este indexatde domnul googly :) numai bine io am lasat valorile cum au venit ele ...si in plus se modifica acolo ca sa-ti scrie si robots.txt .. e ceva de bifat.

roscabgdn
26.01.2009, 14:56
serviciul este oferit gratuit de ei ... 500 pagini
daca ai mai mult de 500 de pagini apeleaza la un sitemap creator platit....
asta din cunostiintele mele
eu am a o alta intrebare...
daca nu am scris chestia aia in robots.txt si am bagat la google webmaster tools...e vreo problema.. ?

InSe55ion
27.01.2009, 19:11
ar fii un si un robots.txt pentru ca fara el spiderii or sa-ti umble prin tot domeniul si .. cine stie ce or sa gaseasca , vezi ca in webmastertools ai optiune sa iti generezi un robots.txt

dorikut
29.01.2009, 16:19

Cel mai simplu ar fi sa utilizezi un script CGI pentru generarea lui in timp real. Iti recomand CGI Sitemap Generator pe care eu l-am uploadat aici (http://cwr.ro/forum/downloads.php?do=file&id=446).

roscabgdn
29.01.2009, 17:21
ms mult dorikut ;) chiar aveam nevoie ....daca nu`mi dadeai tu eram gata sa platesc
bafta

florescualin
04.02.2009, 20:42
Cel mai simplu ar fi sa utilizezi un script CGI pentru generarea lui in timp real. Iti recomand CGI Sitemap Generator pe care eu l-am uploadat aici (http://cwr.ro/forum/downloads.php?do=file&id=446).

bun si cum se lucreaza cu el .... uploadez acel fisier din folder in root pe ftp ???

CiRRRuS
28.04.2009, 18:30
we datimi si mie aces caci eu nu pot accesa lincul de mai sus :(