PDA

Arată versiune īntreagă : De ce este Cuil concurenta Nr.1 a motorului de cautare Google?

RedPoint
30.07.2008, 13:23
Multi au incercat si niciunul nu a reusit pana acum sa-l detroneze pe Google.
Mai multi fosti angajati ai Google care au dezvoltat codul si algoritmul de cautare al acestui motor de cautare in frunte cu Anna Patterson si-au impus sa-i invete pe cei de la google ce este frica.

Dupa spusele Mass-Media Cuil (http://www.cuil.com) detine deja un index de peste 120 de miliarde de site-uri asa se face ca cuil detine de trei ori site-uri indexate de cat Google si de zece ori mai multe decat Microsoft.
Dupa statisticile lunii Iunie, statistici facute de comSocre in USA 61,5% dintre cautari au fost efectuate prin Google, 20,9% prin Yahoo si 9,2% prin Microsoft. Denumirea galica Cuil inseamna *Stiinta* si se pronunta *Cool*.

Cuil (http://www.cuil.com) are un potential extrem de ridicat, principial prin cunostintele celor care-l dezvolta, spun analistii internationali. Noi vom fi mai buni decat Google, dar pana la urma utilizatorii hotarasc, spune Costello, sotul doamnei Patterson, om de stiinta la Oxford si fost IBM-Angajat.
Este un lucru cu un potential enorm, cel putin pe care l-am vazut in ultimul timp, a spus Danny Sullivan, redactorul principal al site-ului Search Engine Land. Cuil are sa devina cu siguranta o amenintare reala pentru Microsoft, dar in cat va ajunge la Google, va trebui sa vedem in viitorul apropiat.

Avand indexul atat de mare, este posibil ca utilizatorul sa fie incarcat cu o gramada de Junk, a mai spus Sullivan. Un review pozitiv primeste Cuil (http://www.cuil.com) din partea aceluiasi Sullivan, pentru afisarea tabelara si afisarea in categorii pentru cautarea detaliata.

Altfel decat la Google, Cuil nu salveaza datele utilizatorului. Rezultatele fiind prezentate printr-un scurt text si o imagine. Rezultatele cautarilor sunt prezentate de Cuil in functie de continutul site-ului si nu dupa criterii de popularitate a site-ului, se spune din partea Cuil.

In comitetul de administrare si administrare a Cuil lucreaza pe langa sotul Annei Patterson si Russel Power, cel care a dezvoltat cu Patterson algoritmul de cautare al TeraGoogle. Tot aici lucreaza si Louis Monier, fost administrator tehnic la AltaVista.
Pana in prezent, are Cuil (http://www.cuil.com) 30 de angajati in Menlo Park California. Proiectul a fost finantat pana acum cu suma de 33 de milioane de dolari.

icesoul
02.08.2008, 06:13
cum itzi adaugi linkul acolo ?

dorikut
02.08.2008, 09:15
Totusi...........ce SE care nu are un formular de submit?

Dennis
02.08.2008, 15:03
@dorikut
....un motor de cautare nu detine un formular de inregistrare a unui site ci foloseste spideri, care la randul lor, aduna siteurile din net si le inscrie in baza de date a acelui motor de cautare ;-)
Formularul oferit de Google nu este decat 'un strop pe o piata fierbinte' deci nimic ca insemnatate reala, deoarece Google tot ce indexeaza, indexeaza doar prin spideri.
...a nu se confunda cu ODP-ul

Un director web in comparatie cu un motor de cautare se bazeaza pe inregistrari asa ca ofera un formular detaliat sa-ti inregistrezi site-ul.

@icesoul
...cum spuneam si mai sus, nu are formular de inregistrare.

Personal preferabil fara acest formular de inregistrare, de ce?
- indexeaza prin spideri proprii
- ai site programat bine, conform cerintelor internationale, te indexeaza, nu ai ...la revedere.

Asa poti macar spune ca ai facut ceva pt. site-ul tau, l-ai programat curat, are codul valid, etc.
Nu mai intra fiecare subdomeniu gratuit cu 20 de manele si 15 avatare sau jungla de bannere pe la pizco sau cum se numesc in index.

Pentru un site trebuie muncit, dar acest lucru va este si voua cunoscut, nu va spun eu nimic nou.

Cu stima

dorikut
02.08.2008, 21:10
Totusi pt. inceput era bine sa plaseze si un asemenea formular..........pt ca asa ar fi marit indexul mult mai repede

Dennis
03.08.2008, 10:35
@dorikut
...la un asa index (120 miliarde) cred ca nu mai este nevoie de un formular.
Atataea site-uri indexate nu are nici google in ciuda formularului de inregistrare etc.

Dar OK, parerile pot fi diferite.

Cu stima

izzy
29.11.2008, 05:34
........................

empty
29.11.2008, 08:30
se poate face si link exchage cu CUIL. detalii la editat de admin

aha nu vrei sa faci link exchange si cu site-ul meu (http://www.whitehouse.gov) :)?

eqinoptius
30.11.2008, 00:13
tot google ramane no 1

Fabius
30.11.2008, 12:37
Formulkarul de submit de la google e apa de ploaie, ia incercati sa inscrieti un site in google, si scrieti gresit literele din captcha sa vedeti ca google nu va zice nimic, nu vede nici o greseala, deci e o mare vrejala, tin formularul ala acolo numai ca sa zica ca au, dar nu foloseste la nimic.

rayden85
30.11.2008, 21:39
oricum nu ajunge la performanta google , google este un big boss , e frumos ceea ce a facut si ei , mi se pare mai util totusi dar ... toat alumea s-a obisnuti cu google , a devenit ca u nreflex

diamondnetwork
01.01.2009, 15:38
dar se pare ca cuil este chiar tare...am gasit si site-ul meu pe Cuil.com :>

razvan162
06.03.2009, 09:30
Pacat ca nu prea multi au auzit de Cuil....dar la ce grafica neprimitoare are...nici nu o sa vrea lumea sa il foloseasca

ketaddict
06.03.2009, 09:47
Este prima oara cand aud de acest site dar deocamdata raman pe google....Poate pe viitor voi folosi cuil pentru ca ma atrage mai mult ca design decat google :D

pixel3cs
06.03.2009, 09:56
M-am jucat si eu cu site-ul.
Parerea mea: ii mai trebuie ceva - sa arate cat mai identic cu Google.
Altfel nimeni nu o sa il foloseasca.

E foarte usor sa faci un site mai bun ca xyz.com care are succes si nu e perfect.
Ok, il faci, dar apoi te lovesti de 2 mari probleme: vechimea site-ului tau si marketing.
Site-ul xyz.com are success deoarece este foarte vechi in acea nisa si oamenii s-au obisnuit cu el.
Ca sa faci lumea sa foloseasca site-ul tau care e mai bun ca xyz.com trebuie sa ai o campanie de marketing extraordinara, sa incepi sa oferi mai multe si pe gratis, reclame, SEO, contracte cu diversi.

Fabius
06.03.2009, 10:26
Eu cred ca s-a gresit din start, inca de la titlul acestui topic. Principalul concurent google este yahoo si nu cuil. Sa fim seriosi, cati dintre voi folosesc cuil ? Cati dintre romani folosesc cuil ? 0,1% ? mai putin cred...

empty
06.03.2009, 13:18
Eu cred ca s-a gresit din start, inca de la titlul acestui topic. Principalul concurent google este yahoo si nu cuil. Sa fim seriosi, cati dintre voi folosesc cuil ? Cati dintre romani folosesc cuil ? 0,1% ? mai putin cred...

asa e ... yahoo ramane concurentul principal ... eu cel putin nu am auzit de cuil pana acum :) si nu cred ca o sa il folosesc prea repede... arata "jenant"

Cosmin
06.03.2009, 14:51
Cuil in forma actuala nu o sa ajunga google-ul al vizitatori ....

Cristi T
06.03.2009, 14:53
incredibil cate siteuri a indexat deja : 124,426,951,803 web pages si ronlinetvu' meu nu apare inca

fulgerul101
06.03.2009, 14:55
nici chelsea-ro.info al meu .. care .. google.ro/search?hl=ro&q=site:chelsea-ro.info

voisms
06.03.2009, 19:23
Rezultatele cautarilor sunt prezentate de Cuil in functie de continutul site-ului si nu dupa criterii de popularitate a site-ului, se spune din partea Cuil.

Din acest punct de vedere, au aprecierea mea.
Nu odata am cautat pe google ceva si am gasit pe a zecea pagina.

Despre aspect.
Hmmm! Cum sa spun, ca sa ma intelegeti?
Prefer un lucru urat ca dracu, dar sa fie util !!!
Degeaba e fain-super-mega placut la vedere daca mie nu-mi ofera ceea ce caut sau imi rapeste din timp.

Eu zic sa le mai dam un pic de ragaz. Daca intr-o perioada relativ scurta au ajuns sa realizeze acestea, s-ar putea sa fie de bine.

culeaalex
06.03.2009, 20:14
Ce criterii de popularitate? Eu stiu ca el te afiseaza in functie de un script f complex! Care tine de cat de des pui informatie noua pe site, relevanta keywords, linkuri frendly etc. Deci Cuil sucks, pana acum! Am cautat Radio France International si imi da o tampenie! E o porcarie!

shd
14.03.2009, 16:14
M-am jucat si eu cu site-ul.
Parerea mea: ii mai trebuie ceva - sa arate cat mai identic cu Google.
Altfel nimeni nu o sa il foloseasca.

E foarte usor sa faci un site mai bun ca xyz.com care are succes si nu e perfect.
Ok, il faci, dar apoi te lovesti de 2 mari probleme: vechimea site-ului tau si marketing.
Site-ul xyz.com are success deoarece este foarte vechi in acea nisa si oamenii s-au obisnuit cu el.
Ca sa faci lumea sa foloseasca site-ul tau care e mai bun ca xyz.com trebuie sa ai o campanie de marketing extraordinara, sa incepi sa oferi mai multe si pe gratis, reclame, SEO, contracte cu diversi.

Daca o sa arate identic cu Google crezi ca lumea o sa il foloseasca? Gresit, ii trebuie ceva unic, in plus fata de Google pentru a fi folosit si dupa cate am vazut deja are.

xtremlaur
14.03.2009, 16:54
am observat ca nu e nevoie de niciun formular de inscriere la acest site
Site-ul meu e indexat deja la ei si nu l-am inscris

shd
14.03.2009, 22:23
Au spideri care selecteaza site-urile bune, tocmai de asta nu ai cum sa faci inregistrare

Fabius
15.03.2009, 00:19
Rezultatele nu sunt deloc relevante, cel putin nu pt .ro si interfata nu este deloc placuta cu iframuri si rezultate pe coloane, greu de urmarit.

Catalint
22.03.2011, 17:25
As we reported last week, search engine Cuil was unceremoniously shut down on Thursday, and there were reports that employees were told to go home and forget about getting paid.

New sources tells us that Cuil was in the final stages of an acquisition as of last Wednesday, and everything was in place except the final signatures. Then the deal fell apart for some reason.

Or put another way, Cuil found one last way to fail.

There are certain assets, particularly algorithms and patents, that may have some value to certain companies, we’ve heard from one of our sources.

A complication may have been over employees, which were supposed to go with the deal and be taken care of by the buyer.

Regardless, our understanding is that Cuil is trying to regroup and get the site back live, and another deal, or the old deal, may be closed soon.

Either way, at best it’s a soft landing. More details as we gather them. There are only a very few buyers who’d have much interest in Cuils assets – particularly Google and Microsoft

S-a INCHIS :)

Mihai
22.03.2011, 18:33
Tu lucrezi la funerare? DA tu nu vezi cand a fost ultimu post ? Nevoie de ochelari? 15.03.2009 02:19

Ce treaba ii asta, ca deja mi sa acrit . Ar trebui cei care deschid topicuri vechi ( si nu unult , 2-3 ) trebuie avertizati!