PDA

Arată versiune īntreagă : Cum rad cei de la trafi.ro de noi !

pitigoi2008
18.08.2008, 13:05
De cateva saptamani am dat drumul la un nou proiect. Buget acceptabil, chiar bun pentru Romania. Sa tot lucrezi. Clientii multumiti. Au inteles cum stau lucrurile. ce sa mai, totul bine pana saptamana trecuta cand... facandu-ne prosti aproape pe fata, ne este dat exemplu www.politc-tv.ro. Site al unor cunostiinte ale clientilor nostrii care in 2 luni au ajuns la peste 300.000 vizitatori unici lunar si peste 1.300.000 vizite. Va dati seama ca nici nu se poate indexa bine in motoarele de cautare. Dupa discutiile inerente cu clientii (care tot ne explica ca sa facem ca echipa de la politic-tv, altfel apeleaza la serviciile acelei echipe) am vrut sa vedem despre ce este vorba.
O mare cacealma a celor de la politic-tv. Pe scurt: 90% di vizite dureaza sub 10 secunde, click-uri 80% noaptea, vizitatori din toata lumea (polonia, sua, china, etc), nu sunt indexati in google si nici in yahoo in primele 100 locuri, si multe, multe chestii. Am facut un raport de cateva pagini clientilor, care pe buna dreptate au zis "Daca este asa, de ce trafic.ro nu se sesizeaza ?" Am scris saptamana trecuta celor de la trafic.ro. Nimic ! Se pare ca ei fac mai mult politica decat o masuratoare exacta. Ii cred. Este campanie . Dar sa spuna asta: "Facem mai intai politica si dupa aceea masuratori!" Sa nu mai suferim noi cei care traim din programare, SEO, etc. Sa apelam la alte programe de masurare care nu fac politica!

Fac apel la toti webmasterii sa ia atitudine si sa ne aparam profesia si locurile de munca. Suntem facuti prosti pe fata de cei de la trafic.ro. Au mai existat discutii despre cum se fac masuratorile. Nu credeam chiar tot pana nu m-am lovit personal.

Facem front comun ? Hai sa le scriem toti, sau cat mai multi, celor de la trafic.ro sau sa renuntam la ei. Exista multe programe mult mai bune (si gratuite) !

Va multumesc pentru solidaritate !

Dennis
18.08.2008, 15:47
@pitigoi2008

Ontopic
...situatia este cunoscuta la trafic.ro - niciodata nu am luat in calcul statisticile lor pentru simplul fapt ca sunt facute pentru cine le 'face'. Implementarea codului trafic.ro la noi in site-uri, este mai mult o 'miscare strategica' decat o necesitate.

Personal am pierdut unul dintre cei mai buni advertiser al nostru (o firma de webhosting/design) din Bucuresti pentru acest trafic.ro Zilnic livram trafic cca. 700-800 unici si cca. 3-4000 de pageviews pe cca. 10 domenii din Romania iar trafic.ro contoriza doar 40-50% din acesta - la randul lor, clientii acestui advertiser, in baza celor contorizate si listate de trafic.ro, faceau presiune: "vrem si noi in trafic sus, etc."

De ce este asa de important pentru multi detinatori de site-uri din Romnaia sa fie afisati in trafic.ro?
...daca ne gandim unde se afla 'cultura' internet din Romania observam ca suntem cu cca. 30 de ani in urma Germaniei, a Italiei, Frantei si cu cca. 10 ani in urma Rusiei.
Extrem de multi detinatori de site-uri sunt oameni cu bani, corect - dar din pacate dintre acestia sunt poate 10-20% care stiu cu ce se 'mananca' internetul, vizitatorii, clientii din internet, publicitatea online, etc.

Ca atare restul de 80-90% dintre acestia se atata unii pe altii cu "...tu unde esti in trafic?", "...cum, site-ul tau nu este in trafic?", "...pe tine cine te-a dus sus in trafic?" si alte propozitii de acest gen.

Nu incerca sa-i convingi ca trafic.ro nu le este benefic sau ca in westul europei, topuri genul trafic.ro sunt copiii care-si fac primul site cu Microsoft FrontPage si vor sa-si masoare 'puterile' - nu ai sa reusesti, pentru a accepta ce le spui tu le lipsesc cca. 30 de ani de informatii.
Accepta-i asa cum sunt - chiar daca este greu sau chiar imposibil cate-odata :D

Bine inteles, trafic.ro va disparea ca 'magarul in ceata' dar in cativa ani, pana atunci acestia mai profita de 'inteligenta' unor patroni cu bani lipsiti de cunostinte generale in marketing sau promovare online.

Exista patroni in Romania care platesc sume de peste 2-3 mii de euro lunar doar ca site-urile lor sa fie sus in trafic.ro
Trafic.ro cat si Y!Messenger sunt singurile 'ustensile web' pe care 90% dintre romani le cunosc - trist dar adevarat.

Offtopic
...am avut posibilitatea sa vorbesc cu un dealer de bursa din Romania, car in final mi-a oferit datele lui de contact spunand "...pe mine ma gasiti zi si noapte pe mess" ...a fost indeajuns pt. a stiu unde sa-mi investesc banii - in alta parte si nu prin sau cu unul care-mi ofera id de mess ca si date de contact. O metoda extrem de neserioasa - dar romaneasca!

Cu stima

Ps.: Ne prezinti su tu te rugam site-ul companiei tale sau site-ul personal? ...ca sa stim cu cine stam de vorba ;-)

Viola94
25.11.2008, 15:56
trafic.ro
Trafic.ro cat si Y!Messenger sunt singurile 'ustensile web' pe care 90% dintre romani le cunosc - trist dar adevarat.

Eo stiu si skipe spre dezamagirea lor HUU