PDA

Arată versiune īntreagă : O intrebare ?

Cortezzz
23.09.2009, 14:05
Salut .
Am si eu o intrebare daca s epoate sa imi raspundeti ? Am mai citit pe aici prin forum si am vazut ca site-urile de download muzica,filme etc. sunt ilegale .Intrebarea mea este ce lef de site este legal in ROMANIA ?

MaDaLyN17
23.09.2009, 15:38
Ai putea face un site de stiri online (cu toate ca sunt multe de genul acesta) despre sport, filme, muzica, etc.
Sau ai putea face si un site de download, dar fisierele pe care le urci, sa fie in posesia ta, adica cumparate de tine!

Dar defapt... orice site este legal atat timp cat nu contine fisiere piratate, link-uri catre fisiere piratate, informatii cu drept de copyright.. adica, sa nu copiezi tutoriale sau informatii din alta parte! Te poti inspira dupa ele, dar le pui intr-o alta ordine... nu chiar copy&paste

Si mai sunt multe lucruri :)
Peace!

ionutz4u92
23.09.2009, 15:45
Sunt nenumarate idei de site`uri care sunt legale. Cele de muzica, filme etc. sunt ilegale deoarece pentru a avea continut site`ul se foloseste ceva "furat". Pentru ca atata timp cat nu ai drepturi de autor pentru acele melodii, filme, programe etc. nu le poti publica. Gaseste`ti un hobby si scrie despre el si asa poti face un site legal.

Cortezzz
23.09.2009, 15:50
Multumesc pentru raspunsuri ,dar cei care au deja site-uri de filme muzica ce amenzi risca ? daca sunt prinsi ?

rossguide
23.09.2009, 15:55
e caz penal , pana la 3 ani mititica si amenda de 20 000 roni

Cortezzz
23.09.2009, 15:58
In cazul asta mai bine stau in banca mea si ma gandesc la altceva .

da alen
23.09.2009, 16:37
Ai putea face un site de stiri online (cu toate ca sunt multe de genul acesta) despre sport, filme, muzica, etc.
Sau ai putea face si un site de download, dar fisierele pe care le urci, sa fie in posesia ta, adica cumparate de tine!

Dar defapt... orice site este legal atat timp cat nu contine fisiere piratate, link-uri catre fisiere piratate, informatii cu drept de copyright.. adica, sa nu copiezi tutoriale sau informatii din alta parte! Te poti inspira dupa ele, dar le pui intr-o alta ordine... nu chiar copy&paste

Si mai sunt multe lucruri :)
Peace!

E putin mai complicat si cu stirile copiate
mai multe informatii gasiti aici http://www legi-internet.ro/legislatie-itc.html#22
Dau aici cateva extrase din lege
"Art. 139^8
Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 4 ani sau cu amenda de la 2.500 lei (RON) la 40.000 lei (RON) punerea la dispozitie publicului, inclusiv prin Internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor ori a produselor purtatoare de drepturi conexe sau de drepturi sui-generis ale fabricantilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel incat publicul sa le poata accesa in orice loc sau in orice moment ales in mod individual."

"Art. 113. - Organismele de radiodifuziune si de televiziune au dreptul patrimonial exclusiv de a autoriza sau de a interzice, cu obligatia pentru cel autorizat de a mentiona numele organismelor, urmatoarele:
e) retransmiterea sau reemiterea propriilor emisiuni si servicii de programe de radiodifuziune sau de televiziune prin mijloace fara fir, prin fir, prin cablu, prin satelit sau prin orice alt procedeu similar, precum si prin orice alt mod de comunicare catre public, inclusiv retransmiterea pe Internet;

in ceea ce priveste utilizarea in scop ambiental, precum si cea cu titlu gratuit a operelor muzicale stocate pe Internet, utilizatorul va plati anual o remuneratie fixa de 3.000.000 lei, indiferent de numarul de accesari ale paginii de Internet, precum si de caracterul comercial sau necomercial al utilizarii.

Utilizatorii au obligatia de a obtine de la organismul de gestiune colectiva a drepturilor autorilor de opere muzicale autorizatia neexclusiva de utilizare a operelor muzicale pe Internet si de a plati remuneratiile corespunzatoare.

Prin utilizare, in sensul prezentei metodologii, se intelege efectuarea oricareia dintre urmatoarele operatiuni:
a)reproducerea operelor muzicale in medii de stocare disponibile la adresa paginii de Internet a utilizatorului (URL) si comunicarea lor catre public cu titlu gratuit sau utilizate ca muzica ambientala;
b)reproducerea operelor muzicale in medii de stocare disponibile la adresa paginii de Internet a utilizatorului (URL) si comunicarea lor catre public cu titlu oneros.

MaDaLyN17
23.09.2009, 17:40
nu am zis sa copieze stirile, ci sa publice propriile stiri cu propriile cuvinte!

Nu se ia nimeni de viata lui daca informeaza lumea cu propriile stiri!
Si poate sa si copieze, deoarece nu`i zice nimeni nimic, insa nu ma refer sa copieze stirea... ci subiectul!
Sa il afiseze cu alte cuvinte. Nu cu aceleasi propozitii, aceleasi semne si greseli de ortografie s.a.

da alen
23.09.2009, 20:31
nu am zis sa copieze stirile, ci sa publice propriile stiri cu propriile cuvinte!

Nu se ia nimeni de viata lui daca informeaza lumea cu propriile stiri!
Si poate sa si copieze, deoarece nu`i zice nimeni nimic, insa nu ma refer sa copieze stirea... ci subiectul!
Sa il afiseze cu alte cuvinte. Nu cu aceleasi propozitii, aceleasi semne si greseli de ortografie s.a.

OK.Eu nu asta am vrut sa spun,cum ca tu nu ai dreptate.M-am folosit de citatul tau ca sa se inteleaga la ce ma refer.Intentia era sa afle si cei care nu stiu.Cred ca nu e nimic rau in asta.
Scuze daca ai inteles altceva.

PS Din cate stiu eu,dar inca nu am gasit oficial,se spune ca ar fi o conventie care specifica ca se pot copia articole dar in limita a 300 de caractere dar nu mai mult de jumatate din subiect.Repet, nu este oficial.