PDA

Arată versiune īntreagă : [ofer] upload pe siteurile de muzica...

gabygames
24.09.2009, 15:15
Vreau sa fiu uploader pe siteurile de muzica care au minim 30 de descarcari/ fisier... Uploadez melodiile pe un server..lasati-mi un pm sau vb aici ... Am experienta ;)

Dennis
24.09.2009, 15:24
Offtopic
@Gabygames - banuiesc ca esti constient ca pentru aceste fisiere ai nevoie de drepturi de autor pentru a le distribui public si ca detii aceaste drepturi, altfel nu va dura mult si te va cauta cei de la DIICOT pe acasa ;)

gabygames
24.09.2009, 15:31
chiar daca le uploadez pe servere?? :|

Dennis
24.09.2009, 15:46
Unde este diferenta ca le uploadezi pe servere, pe site sau le pui la gramada intr-o galeata si le oferi gratuit in piata? Nicaieri - tot nu detii dreptul de autor asupra acestora.

Ca si client, prin cumpararea unui mediu (cd, dvd, mp3, samd.) detii drept auditiv asupra unei melodii si audio/vizual in cazul unui videoclip/ film dar asta nu-ti da dreptul de a-l distribui mai departe, gratuit sau contra-cost, fara a detine dreptul de autor asupra acestora.

...sa ne auzim cu bine

gabygames
24.09.2009, 15:50
aha..am inteles...dar pe astia care uploadeaya pe siteuri muzica de ce nu ii prind? eu nu prea cred ca vin cei de la DIICOT peste tine in casa :)))

regeleee
24.09.2009, 18:14
Dennis @ deastia sunt pe net fara numar . Eu nu cred ca il vor lua pe el si mai degraba pe detinatorul siteului respectiv unde se urca fisierele respective . Respect !

susp3kt
24.09.2009, 18:44
Eu nu cred ca il vor lua pe el si mai degraba pe detinatorul siteului respectiv unde se urca fisierele respective . Respect !

Daca te referi la siteu unde sunt hostate fisierele ( gen fisierulmeu ) detinatorului siteului respectiv nu pateste nimic , deoarece are specificat in Termenii si conditilele siteului ca uploaderu este raspunzator de fisierul uploadat .

Numai Bine

gabygames
24.09.2009, 19:39
deci daca fac upload pe un site patesc ceva?? :D O sa inceapa astia sa ma caute ? De la DIICOT :)? :P

agelu
25.09.2009, 07:01
"Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe:"

...
Art. 142. � Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda de la 700.000 lei la 7 milioane lei, daca nu constituie o infractiune mai grava, fapta persoanei care, fara a avea consimtamantul titularului drepturilor recunoscute prin prezenta lege:
a) reproduce integral sau partial o opera;
b) difuzeaza o opera;
c) importa, in vederea comercializarii pe teritoriul Romaniei, copii de pe o opera;
d) expune public o opera de arta plastica, de arta aplicata, fotografica sau de arhitectura;
e) proiecteaza public o opera cinematografica sau alta opera audiovizuala;
f) emite o opera prin orice mijloc ce serveste la propagarea fara fir a semnelor, sunetelor sau imaginilor, inclusiv prin satelit;
g) transmite o opera catre public prin fir, prin cablu, prin fibra optica sau prin orice alt procedeu similar;
h) retransmite o opera prin orice mijloc ce serveste la propagarea fara fir a semnelor, sunetelor sau imaginilor, inclusiv prin satelit, sau retransmite o opera prin fir, prin cablu, prin fibra optica sau prin orice alt procedeu similar;
i) emite sau transmite intr-un loc accesibil publicului o opera radiodifuzata sau televizata;
j) reproduce prestatia unui artist interpret sau executant;
k) difuzeaza prestatia unui artist interpret sau executant;
l) reproduce inregistrarile sonore ale unui producator;
m) difuzeaza inregistrarile sonore ale unui producator, inclusiv prin inchiriere;
n) importa, in vederea comercializarii in Romania, inregistrarile sonore ale unui producator;
o) reproduce programe de radio sau de televiziune, fixate pe orice fel de suport;
p) difuzeaza, inclusiv prin inchiriere, programe de radio sau de televiziune fixate pe orice fel de suport;
r) importa, in vederea comercializarii in Romania, programe de radio sau de televiziune fixate pe orice fel de suport.
...
Beneficiaza de protectia prezentei legi si operele, inclusiv programele pentru calculator, interpretarile sau executiile, inregistrarile sonore sau audiovizuale, precum si programele organismelor de radiodifuziune si de televiziune realizate anterior intrarii in vigoare a prezentei legi, in conditiile prevazute la alin.(1)

...

Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 20 februarie 1996, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.