PDA

Arată versiune īntreagă : Doi romani - 37 de ani de īnchisoare pentru phishing!

Dennis
01.10.2009, 12:17
Pagubele provocate clienţilor PayPal şi băncilor Citibank, JP Morgan Chase, Capital One, Comerica Bank, LaSalle Bank, US Bank, Wells Fargo şi People's Bank se ridică la 150.000 de dolari.

Doi cetăţeni de naţionalitate romānă sunt acuzaţi de autorităţile americane pentru fraudarea clienţilor Paypal, Citibank şi ai altor instituţii financiare, prin intermediul mesajelor pe e-mail de tip phishing, transmite TheRegister.co.uk.
Petru Bogdan Belbiţa (25 de ani) din Craiova şi Cornel Ionuţ Toniţa (28) din Galaţi au fost extrădaţi şi sunt judecaţi de autorităţile americane din New Haven, Connecticut. Belbiţa a fost arestat īn Canada īn ianuarie, iar Toniţa īn Croaţia. Ulterior, cele două state i-au predat pe cei doi americanilor.
Pagubele provocate clienţilor PayPal şi băncilor Citibank, JP Morgan Chase, Capital One, Comerica Bank, LaSalle Bank, US Bank, Wells Fargo şi People's Bank se ridică la 150.000 de dolari.

Pentru faptele lor, cei doi riscă 37 de ani de īnchisoare. Ambii au pledat nevinovaţi īn faţa instanţei.
Cei doi au fost prinşi după ce un complice al lor, un alt romān, Ovidiu-Ionuţ Nicola-Roman, a fost arestat īn urmă cu ceva vreme. Deoarece a pledat vinovat şi a colaborat cu autorităţile, acesta va fi īncarcerat numai 50 de luni.

Robert Wilson alias Belbiţă

Metoda folosită de Belbiţă şi de Toniţa pentru a fura clienţii băncilor enumerate mai sus a fost trimiterea de mesaje-capcană acestora īn care erau anunţaţi că serviciile online ale instituţiilor financiare sunt suspendate temporar din cauza unor tentative de fraudă. Pentru a nu fi furaţi, oamenilor li se cerea să reconfirme datele personale, dar şi confidenţiale, legate de carduri, conturi sau alte relaţii cu banca. Potrivit anchetatorilor, mesajul celor doi părea foarte credibil deoarece era scris īntr-o engleză perfectă, iar siglele instituţiilor fuseseră copiate şi introduse īn e-mailurile trimise clienţilor.
Belbiţa, care se folosea de numele fals de Robert Wilson, este acuzat şi de autorităţile din Los Angeles īntr-un alt caz de fraudă prin intermediul phishingului. Atunci clienţii ţintiţi au fost cei ai Bank of America.
Īn acest caz au colaborat instituţii din mai multe ţări, precum Interpol, FBI, Poliţia Romānă, cea croată şi cea canadiană.

Sursa: http://www.cotidianul.ro

MaDaLyN17
01.10.2009, 12:23
ca sa vezi :)
si eu primeam inainte email-uri de la "Raiffeisen Bank" (cica) in care mi se cerea sa introduc datele pe un anumit site.
Faza era ca eu nu am cont si nici nu o sa fac la "Raiffeisen Bank", asa ca am trecut email-ul respectiv la filtrul de email-uri, si nu mai primesc email-uri de la ei :D

Ar trebuie sai arunce la serpi pe astia :((

Deagle
01.10.2009, 12:23
Si normal, locuim in Romania ...

Dany.
01.10.2009, 12:53
Acum numai au nici bani si intra si la puscarie...asa se intampla cu cei carora le e lene sa munceasca,si asta e o munca,nu? :))

rossguide
01.10.2009, 14:07
Din pacate FBI nu are jurisdictie in Romania.

MaDaLyN17
01.10.2009, 14:12
Din pacate FBI nu are jurisdictie in Romania.

normal, astia au nevoie de bani ! cu ce vrei sa`i platim? Cu Multumiri?
A dat odata la TV, cum a iesit politia pe strazi in centrul capitalei si faceau greva ca nu sunt bine platiti si nu au conditii la pe la sectii!
Am mai vazut un reportaj cum ca sunt peste 4000 de locuri vacante in politie si sunt studenti care au terminat scoala de ofiteri si nu vor sa intre in politie, prefera sa`si castige din altceva painea si spuneau ca au facut o greseala ca au dat la scoala de politie!

FBI? o sa ajungem sa ne facem singuri dreptate ;)

Dennis
01.10.2009, 14:13
...chiar ca 'din pacate' - astia ne-ar mai scapa de lichele daca noi nu suntem in stare sa ne scapam de ei.

Daca ar avea, poate ar baga chiar si unii politicieni sau odraslele lor retardate la zdup, atunci sa vezi rating la Diaconescu :)

Pe 'retardatii' de mai sus, i-a primit livrati acasa, cei de la FBI, au fost extradati de statele respective unde au fost prinsi ;)

gamez0r
01.10.2009, 14:15
... era ceva anormal sa nu fie din romania :| ne fac tara de ras ...

rossguide
01.10.2009, 14:31
da este singura solutie , pentru ca pe ala de la FBI nu il manjesti cu 5 milioane , ala nu se murdareste sa ia bani de la un jegos .Ala lucreaza in politie din tata in fiu ,nepoti lui tot acolo o sa lucreze 99% si nu iisi risca onoarea pentru ordinar de ministru sau consilier la primarie care primeste spaga carnati .
In toata lumea normala , un om cand isi alege meseria sau domeniu o face din vocatie , adica " ba asta vreau sa fac , mie asta imi place , asta visez".
La noi "ba ma fac si eu profesor ca dai in gura masi , ii frec pe aia la scoala sa vina la meditatii la mine si tot imi iau 1000 de euro pe luna, mai ma duc 8 ore pe luna la munca, mai iau un 15 milioane si de acolo mai facem o greva si m-am scos" .

MaDaLyN17
01.10.2009, 14:32
FBI nu are jurisdictie pentru ca tradatorii si talharii care ne conduc nu vor sa semneze acordurile de reciprocitate legislativa cu SUA si sa alinieze legislatia la lumea civilizata .Ei ar fii primi care ar fii arestati pentru tradare, spionaj ,subminare economie si furt calificat.

si asta e o solutie :-?
chiar nu m-am gandit la asta!!
Spun doar ce am vazut la TV :D

rossguide
01.10.2009, 14:34
Ce sa mai faci de ras , ca fug toti de noi ca de dracu , americani din it nu ne scot din hackeri si hoti , am speriat tot globul cu gainariile romanesti .Din California la Melbourn romani iau disperat pe toti cu pishing si alte prostii din astea.
da este singura solutie , pentru ca pe ala de la FBI nu il manjesti cu 5 milioane , ala nu se murdareste sa ia bani de la un jegos .Ala lucreaza in politie din tata in fiu nepoti lui tot acolo o sa lucreze 99% si nu iisi risca onoarea pentru ordinar de ministru sau consilier la primarie care primeste spaga carnati .

Editat de UnKnOwN

DarkAngelBv
02.10.2009, 14:51
Interesanta stirea, dar este vorba totusi de ceva banci importante din state. Pe astia ce trimit zilnic milioane de email-uri din partea "raiffeisen", "BRD" si altele nu o sa ii inchida nimeni.
Am trimis email-uri la raiffeisen cred ca 1000 anul asta. Cu toate datele celor care trimit phishing, la unul dintre ei i-am dat si adresa (cunosc pe cineva de la reteaua la care era conectat tipul si am aflat datele personale). Ghici ce: Nici in ziua de azi nu a patit nimic pacaliciul ala.

Dennis
02.10.2009, 20:08
Ca sa ai asemenea situatii, rezolvate in favoarea celui fraudat, trebuie ca in institutiile care urmaresc si pedepsesc aceste cazuri, sa ai oamenii integrii, care sunt acolo din vocatie, din mandria de a continua ce a facut tatal lui asa cum a precizat rossguide, si anume sa lupte impotriva celor care incearca sa incalce legea.
In tarisoara noastra se practica doar: *...lasa'l sa-l fure pe vecinu, pe mine sa nu ma fure* lipsa de cultura si caracter se masoara in manele si voturi pe mici si bere.

Am vazut ieri sau alaltaieri ceva la TV cu 'respect' - sa fim seriosi, ca sa fi respectat, trebuie sa respecti iar pentru a respecta, trebuie sa te respecti pe tine insuti, sa ai mandrie personala nu inganfare si figuri in cap, sa stii ce este cinstea si nu sa ti se faca 'cinste', sa faci un lucru din vocatie si nu din mentalitatea 'asta da job, se fac bani buni din mita' - sunt atata criterii care trebuies indepliniti pentru a fi respectat si a sti sa respecti.
Cand le-am invatat pe acestea si ni le facem parte a caracterului nostru national, atunci poate, reusim si noi ca in Romania sa vedem copii retardati ai politicienilor si celor care se cred mari patroni.

Pe scurt: cum mama naibii sa te respecte altcineva, daca TU insuti nu te respecti si nu-ti respecti onoarea ta ca om!

Noxarethor
03.10.2009, 10:25
Ce sa mai faci de ras , ca fug toti de noi ca de dracu , americani din it nu ne scot din hackeri si hoti , am speriat tot globul cu gainariile romanesti .Din California la Melbourn romani iau disperat pe toti cu pishing si alte prostii din astea.
da este singura solutie , pentru ca pe ala de la FBI nu il manjesti cu 5 milioane , ala nu se murdareste sa ia bani de la un jegos .Ala lucreaza in politie din tata in fiu nepoti lui tot acolo o sa lucreze 99% si nu iisi risca onoarea pentru ordinar de ministru sau consilier la primarie care primeste spaga carnati .

Editat de UnKnOwN
Nu mai folosi termenul de "hacker" pentru nişte găinari numiţi "scammeri" :)... orice retardat de 6 ani poate face ce face un scammer, īnsă nu oricine poate face ceea ce face un hacker sau un cracker.

BTW, aceste arestări după părerea mea sunt doar pentru a speria populaţia, la fel ca īn cazul pirateriei pe DC.

glummyro
04.10.2009, 19:45
Salutare,

Si eu am primit email de la Raiffaizen, imi ziceau ca am un cont si sa nu expire trebuie sa intru pe un site...am raportat acel cont de email la CBL(http://cbl.abuseat.org/) am incercat orice metoda sa scap de acele email-uri si nu am reusit !

Eu nu folosesc Raiffaizen si mai ales ei nu au toate conturile mele de email :)