PDA

Arată versiune întreagă : Script Pentru NEON TEXT

nego
08.10.2008, 13:24
Salut.
Sunt cam nou pe aici...si ca toti oamenii noi probabil ca am postat intrebarea la o rubrica gresita (astept bobarnace de la admin in cazul asta :biggrin: )
Totusi...ma intereseaza un script HTML (daca exista asa ceva) care sa faca un link text la mouse-over sa devina fluorescent, gen neon.
Am vazut cateva site-uri flash cu genu asta de text si arata beton rau...problema mea e ca am pus mana pe calculator prima oara in viata acum 2 ani...si inca n-am trecut prea departe de HTML...deci daca are cineva o inima buna?:biggrin:

vam1992
08.10.2008, 14:00
Nego un exemplu se poate?
Ca asa nu stiu exact ce-ti trebe , te pot ajuta daca dai si Exemplu:)

Cu stina si respect
¨˜”°ş• Vam •ş°”˜¨

nego
08.10.2008, 14:28
Salut.
In primu rand multumesc de raspuns. In al doilea rand cred ca ar trebui sa imi cer scuze pentru ca nu prea am fost atent...acolo unde am vazut textul respectiv, nu am observat ca devenea mai luminos la mouse-over din cauza ca pur si simplu aparea un underline...textul cu efect de neon era ceva mai sus, facut probabil in Photoshop...deci era poza :((
Site-u e: http://www.flashvista.com/flash_templates_cars/ iar template-ul cu pricina e al 4'lea cum numeri de la stanga la dreapta, de sus in jos...cel pe fundal mai megricios cu masina in mijloc...

Totusi...lasand la o parte descrierea mea stufoasa, crezi ca ar exista un script care sa faca textul fluorescent???...pot sa jur ca am vazut pe undeva...da un exemplu mai bun ca cel de sus chiar ca nu gasesc :(

vam1992
08.10.2008, 16:13
Nego ..... tu zici asa?
http://w0wromania.no-ip.biz/Home/
Cum e la Home,Servere etc?

Dennis
08.10.2008, 20:48
Salutare Nego si bine ai venit in micuta noastra comunitate.

Fii fara frica, nu dam bobarnace cand utilizatorii gresesc, si noi am fost (si inca mai suntem) incepatori sau noi pe forumuri si nu ne-a placut sa primim din prima bobarnace.

Mi-am permis sa fac urmatoarele lucruri:
- sa-ti mut mesajul in tema adecvata, este o cerere gratuita de script, cod, etc.
- sa-ti radiez semnatura deoarece aceste date sunt unele sensibile, personale si nu au ce cauta in locuri publice.
Pot sa-ti recomand ca numarul de telefon, adresa email si alte date personale sa le pastrezi pt. tine. Sunt nenumarati nemernici in internet care colecteaza si vand aceste date altor nemernici, deci atentie sporita.

Pentru ca alti utilizatori sa te contacteze avem aici un sistem de mesajerie personala numita PM (personal message), cine vrea sa te contacteze, poate folosi acest sistem, iar datele tale sunt sigure ;-)
Adresa email apartine doar in profilul tau, si acolo este ascunsa si in siguranta iar ca link pot sa-ti recomand sa inscrii unul singur. Stii cum se spune: uneori putin este mai mult decat mult.

Iar acum te rog sa ne afisezi un ex. la ce cauti, sunt sigur ca te putem ajuta.

Cu stima

Cristi T
08.10.2008, 20:53
daca vrei un logo cu acel efect de neon a-m sa ti-l fac eu in photoshop , da mai multe detalii

nego
09.10.2008, 10:25
Salut.
Am de raspuns la 3 mesaje, asa ca o sa o iau pe rand :
-wam 1992- de la mine din birou nu prea functioneaza link-ul pe care l-ai postat :(
-admin- multumesc frumos pentru recomandari :). Am sa tin cont de ele pe viitor
-Cristi T- multumesc pentru ajutor :)...dar un text "poza" ca sa spun asa cu efect de neon am facut si eu in GIMP...
Nu ma interesa un logo...as vrea sa pun pe un site un text simplu, un link. Nu vreau sa apelez la varianta cu roll-over image...as rezolva problema din prima in felul asta...prima imagine un text simplu facut in Photoshop iar a doua acelasi text, dar cu efectul de neon (cum spui tu despre acel logo)...deci...cam asta ma interesaza...daca se poate da unui text un astfel de efect (fara ca acel text sa fie o poza/image) folosind HTML...

Dennis
09.10.2008, 10:42
...se poate realiza in Photoshop sau Gimp prin on mouse over.
Dar daca ne oferi un exemplu poate ne dam seama mai bine de ce vrei sa realizezi.

Cu stima

nego
13.10.2008, 10:33
http://www.glittertools.com/widgets/00001-neon-text-generator/

cred ca asta ar semana cel mai mult cu ce caut ei...un text(nu poza) cu efect de neon cand dau cursorul peste el...bine, si asta e tot poza probabil si clipeste intruna, nu e cu mouse-over.....dar in principiu cam asa ar trebui sa arate...
alt exemplu lai elocvent chiar ca n-am reusit sa mai gasesc...vazusem odata din greseala cand ream pe net...site-ul exact sincer nu mai stiu care e.

vam1992
13.10.2008, 11:49
Neon , site-ul acela nu prea e Non-Stop , ca nu este facut 100% sa-l dau gata pe piata site-lor , dupa ce il voi face tot ce vreau la el , atuncia va fi bun link-ul intodeauna , nu functioneaza ca poate ai prins cand opream site-ul , ca il mai opresc ca sa lucru la el :D , mai incearca ca o sa il prinzi bun link-ul.

nego
17.10.2008, 13:53
Salut.
vam1992...ma cheam Nego,nu Neon :))))
am accesat din nou link-ul. Te referi la cele doua bannere mici din colturile de sus, care clipesc?...da..au efect de neon...dar sunt poza/image....nu text:(
oricum cred ca se rezolva doar prin roll-over...asa doar din cod nu cred ca se poate face un link sa devina fluorescent cand treci cu mouse-ul peste el

multumesc oricum:)

vam1992
17.10.2008, 14:04
Nego , imi cer miiii de scuze ca tiam gresit NUMELE , SOryy
Am gresit ca raspund in graba ca is pe mai multe forumuri care ajut etc....multe treburi , incerc sa nu gresesc dar se mai intampla...:-s Soryy din nou pentru ca am gresit,
Uite iti pun mai jos 2 poze is diferite asa vrei tu ? sa fie Alb normal si cand mergi cu CLikul pe ea e Albastru am dat exemplu.
Alb
http://img224.imageshack.us/my.php?image=albbj5.jpg
Albastru
http://img224.imageshack.us/my.php?image=albastruhe8.jpg

Am taiat din imagine , ca sa nu fac reclama...astept raspunsul :)

nego
17.10.2008, 14:11
Salut.
Nu te speria ca nu s-a suparat nimeni...sa vezi ce amuzant e cand ma striga lumea NERO pe strada...unii si DECEBAL:))

Ma...din cate imi dau io seama...ala acolo e facut cu un simplu css...si nici nu are efect de neon....o sa pun zilele astea ceva facut de mine pe un server si o sa pun link-ul aici...ca nici io nu stiu sa ma exprim prea bine:D:D:

vam1992
17.10.2008, 14:14
Daca imi dai un exemplu bun sa il vad ala in ochi sa bata bine in ochi te ajut ,ajut multa lume cat nu's tratat ca pe un prost sau alceva , fiecare o sa invatam. daca dai un exemplu ma chinui sa te ajut daca nu pot asa nu prea stiu cum vrei tu:P

Abadboy
27.11.2008, 21:44
neon..adica sa aiba o fluorescenta pe post de background, cred eu.

nego
02.12.2008, 11:13
Salut.
Nu prea am mai intrat ca am stat cam prost cu timpu.
Da...text care sa aiba o fluorescenta pe fundal cand dai cu mosue-ul peste el
Si am gasit!!!!!!!!
Il vazusem de fapt pe un template, acum un an de zile pe care vroiam sa-l folosesc pentru site-ul trupei mele, Mada Faca.
Am regasit din intamplare template-ul respectiv, si de indata ce o sa-l pot posta undeva o sa dau link-ul.

In fine. Efectul e intr-adevar de TEXT, nu POZA, si se obtine in FLASH
E foarte frumos. Seamana cu CSS...am un link de culoare maro, sa zicem, si la mouse over devine alb fluorescent...se aprinde incet, ca un bec...si poti modifica textul intr-un fisier php (am observat eu)...trebe sa ma mai uit mult si bine la el sa imi dau seama cum functioneaza ca sa il pot implementa si in alte parti...oricum...e cel mai elegant efect pentru text din cate am vazut eu pana acum...abea astept sa vi-l pot arata :D:D:D

1960born
03.12.2008, 14:11
Salut all !

Nu stiu daca acest cod te ajuta cu ceva.
Il folosesc in forumul meu, in header.

Sper sa iti mearga si tie :

<script language=javascript>
/*
Rainbow link on mouseOver
Author: Thái Cao Phong
Website: www.JavaScriptBank.com
Please keep these comments above to contact author when you use this script. Thank you very much.
Vietnamese: Xin ban hay giu lai nhung thong tin tren de nguoi khac co the lien he voi tac gia neu ban co su dung doan ma nay. Cam on ban rat nhieu.
*/
var timerID,
srcElemActive,
count = 0,
oldColor;
var clrArray = new Array(
'D0CBFE', '8C80FD', '5543FC', '1B04E3', // blue
'E7FFE6', 'B7FFB3', '80FF79', '0AC400', // green
'FFD6D5', 'FF9693', 'FF3D37', 'EA0600' // red
);

var ie = navigator.appName=='Microsoft Internet Explorer'?true:false,
op = window.opera?true:false,
ns = navigator.vendor?true:false;

function ChangeColor()
{
if(srcElemActive) srcElemActive.style.color = '#' + clrArray[count++];
if(count == (clrArray.length - 1)) count = 0;
}
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
// makeRainbow function
function makeRainbow(evt)
{
if(op) return;
var srcElem = getObject(evt);
var temp = "";
if(srcElem.tagName == "A" && srcElem.href != '')
{
srcElemActive = srcElem;
oldColor = srcElem.style.color;
timerID = setInterval("ChangeColor()", 200);
}
return true;
}

// stopRainbow function
function stopRainbow(evt)
{
var srcElem = getObject(evt);
if(op && srcElem.className != 'rate_item') return;
if(srcElemActive && srcElem.tagName == "A" && srcElem.href != '')
{
srcElemActive = null;
srcElem.style.color = oldColor;
clearInterval(timerID);
}
}

// getObject function
function getObject(evt)
{
var srcElem;
if(ie)
{
srcElem = event.srcElement;
}
else
{
srcElem = evt.target;
}
return srcElem;
}
document.onmouseover = makeRainbow;
document.onmouseout = stopRainbow;
</script>

Enjoy !

Imi cer scuze daca am gresit cu ceva, in sensul ca acest cod afiseaza un anume site.
Nu am nici o legatura cu el, acesta este codul original, nu stiu daca se poate elimina acea portiune, dar nici nu am incercat.