Arată versiune întreagă : Dacian Ciolos a fost propus pentru a fi comisar european pe agricultura
indesign
27.11.2009, 19:01
Dacian Ciolos fost ministru al agriculturii sub Tariceanu, a fost propus pentru a fi comisar european pe agricultura. A fost propus de Manuel Barosso, la Uniunea Europeana.
Mai mult despre asta:
Dacian Ciolos, nominalizat de Barosso comisar european la Agricultura
Jose Manuel Barroso, presedintele CE, a anuntat vineri la Bruxelles lista comisarilor desemnati, din partea Romaniei fiind anuntat Dacian Ciolos (foto) pentru portofoliul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
http://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/dacian-ciolos-nominalizat-de-barosso-comisar-european-la-agricultura-35193
Este o mare onoare pentru Romania, si o mare realizare a lui Basescu. Felicitari.
Andreiutzu
27.11.2009, 19:03
mare realizare a lui Basescu.
Ce legatura are Basescu cu aceasta propunere?
indesign
27.11.2009, 19:05
Este un succes al diplomatiei care este activitatea presedintiei si ministerului de externe.
Dar pentru Dacian Ciolos Basescu a luptat.
Succes diplomatic cu greutate pentru România - preşedintele Comisiei Europene i-a atribuit lui Dacian Cioloş portofoliul Agriculturii în viitorul Executiv al Uniunii Europene. Numirea, anunţată oficial ieri, este rezultatul a luni de negocieri intense între Bucureşti şi Bruxelles, pe de o parte, dar şi între autorităţile române, cele europene şi familiile politice din Parlamentul European, pe de altă parte.
Cel mai bun candidat pentru portofoliul Agriculturii. Aşa l-a prezentat pe Dacian Cioloş preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, la conferinţa de presă în care a anunţat componenţa noii sale echipe. "Sunt extrem de fericit să-l desemnez pe domnul Cioloş (comisar - n.r.) pentru Agricultură. Este de departe cel mai competent dintre toate numele pe care le-am primit pentru acest post. Dacă vă uitaţi la CV-ul lui, nu este nici o îndoială. Am vorbit cu el, ştiu că este foarte angajat în dosarul Agriculturii, a lucrat toată viaţa în acest domeniu", a spus Barroso, citat de NewsIn.
http://www.jurnalul.ro/stire-externe/ciolos-a-convins-bruxelles-ul-528699.html
Stimati colegi, nominalizarile in interiorul parlamentului european NU pot fi influentate de catre tarile candidatilor sau despre presedintii acestora, nu este adecvat sa amestecam merele cu perele.
Parlamentul european este una, iar Romania, Basescu si celelalte 'triburi' din Romania, o cu toata alta 'mancare de peste'.
indesign
27.11.2009, 23:00
Un lucru este sigur, nimeni dintr-un un stat care are relatii diplomatice rele cu celelalte state din uniune, cum s-a spus de nenumarate ori, nu va fi propus sau acceptat intr-o asemenea pozitie. Basescu cu atitudinea lui cu strainatatea a ajutat relatiile diplomatice cu celelalte state. Imi aduc aminte ca la Realitatea TV era aratat ca sta singur si nimeni nu vorbeste cu el la o intalnire la Bruxelles, iar mai tarziu am vazut la B1 tv si continuarea, cand presedintele Frantei, cancelarul Germaniei si altii au venit direc la el, l-au pupat, au facut glume cu el. Se vedea ca il simpatizeaza. Nu el s-a dus sa cerseasca amabilitate ci au venit ei. Eu cred ca lucrurile astea conteaza.
In plus si direct a intervenit la Uniunea Europeana, ca de trei luni rad de el la Antene si Realitatea ca il sustine pe Ciolos, pentru postul acesta de comisar. Acuma ca le a inchis gura nu au sarit sus de bucurie, chiar le am vazut fetele la televizor. Eu zic ca a avut multe reusite, poate nu atata la cat s-a asteptat lumea. Am avut si eu momente cand am fost impotriva lui, dar ce se face acuma impotriva lui este inadmisibil.