PDA

Arată versiune īntreagă : Problema cu un Hard Disk

Cosmin
28.11.2009, 15:44
Totul incepe cu 3 ani in urma ... cand am facut un pc cuiva de renume din Judetul Calarasi , si mi-a mers numele ca ma pricep . Acum toata lumea ma cauta sa le reper pc-uri sa le instalez windows-uri . Asta e un lucru bun dar si stresant in acelasi timp. Asa si azi a rugat-o o colega de serviciu pe mama sa ma duc sa ma uit la pc ei ca nu merge . Adica are o partitie de 200 gb aproape plina , iar cand o acceseaza primeste acest mesaj :

http://img121.imageshack.us/img121/5011/dsc00340la.jpg

Ideea e alta ... nu vrea sa o formatez , deoarece acolo are date foarte importante .
Cum pot face sa repar aceasta partitie ? Sau cum fac macar sa accesez datele .

mousek
28.11.2009, 15:47
Pai ca un mare meserias ce esti, ar trebui sa ai in dotare ceva softuri de reparare partitii,mbr...recuperare date.
Pune un scandisk pe ea ,vezi ce zice..preferabil din dos.
Fa-ti un HirenBootCD.

Cosmin
28.11.2009, 15:49
Nu ai inteles ideea " meserias " ma descurc oarecum .. cu problemele generale ... asta e un caz mai particular , nu am mai patit asa pana acum . Un tutorial complet m-ar ajuta . In plus daca era al meu ... faceam diverse teste ... asa risc sa pierd datele ceea ce nu doresc.

MaDaLyN17
28.11.2009, 15:56
dai un sistem restore cu cateva zile in urma (cand era totul OK) si revino cu rezultatul!
asta nu e de la HDD, ci din windows... nu mai recunoaste acea partitie.

PS: Daca dai Sistem Restore, tot o sa pierzi cate date... dar nu multe, intelegi tu ce vreau sa zic :)

Cosmin
28.11.2009, 16:02
ideea este ca am reinstalat windows-ul si tot la fel , deci cada varianta propusa de tine Madalyn . Multumesc oricum

shock
28.11.2009, 16:11
instaleaza un antivirus daca nu ai si scaneaza tot poate gaseste ceva bug pe acolo sau incearca cu tuneup utilites 2009 te poate ajuta cu system maintance sau cum o fi :)

MaDaLyN17
28.11.2009, 16:50
pai daca ai reinstalat windowsul, e clar ca trebuie sa refaci partitia, si sa iei totul de la 0
mai bine te duci cu el la un service autorizat, care are programe software pentru recuperare de date, si il rogi sa te ajute...
altfel nu cred ca este solutie :(

Cosmin
28.11.2009, 17:12
Trebuie sa existe o cale ...

costyn33l
28.11.2009, 17:20
dai un sistem restore cu cateva zile in urma (cand era totul OK) si revino cu rezultatul!
asta nu e de la HDD, ci din windows... nu mai recunoaste acea partitie.

PS: Daca dai Sistem Restore, tot o sa pierzi cate date... dar nu multe, intelegi tu ce vreau sa zic :)

Tu esti master :))

Instaleaza TuneUp nu conteaza ce versiune
Si dai o defragmentare la hdd.Dupa revino cu un rezultat.

Cosmin
28.11.2009, 18:35
Inca un detaliu in plus cand am dat sa instalez winows-ul imi aparea partitia aceea de 200 gb dar la Type scria "Unknown" ..

Andreiutzu
28.11.2009, 18:38
Incearca sa intri in pc cu Safe Mode si sa salvezi pe o alta partitie datele importante din E: apoi incearca sa formatezi partitia.

Nu stiu sigur daca merge cu SM dar nu te costa nimic sa incerci (cred) :D

XtrimVerSuS
28.11.2009, 18:47
Daca nu merge nici asta, descarca PuppyLinux de pe net (e foarte mic). Pune-l pe un stick si apoi booteaza de pe el. Apoi incearca sa deschizi din linux partitia aia. S-ar putea linux s-o citeasca, e obisnuit cu ciudateniile. :)

Cosmin
28.11.2009, 18:54
Incearca sa intri in pc cu Safe Mode si sa salvezi pe o alta partitie datele importante din E: apoi incearca sa formatezi partitia.

Nu stiu sigur daca merge cu SM dar nu te costa nimic sa incerci (cred) :D

Am incercat dar fara succes .

Daca nu merge nici asta, descarca PuppyLinux de pe net (e foarte mic). Pune-l pe un stick si apoi booteaza de pe el. Apoi incearca sa deschizi din linux partitia aia. S-ar putea linux s-o citeasca, e obisnuit cu ciudateniile. :)

Asta ar fii o idee .. Dar exista si riscul sa pierd datele de tot ..

dorikut
28.11.2009, 19:02
Partitia a fost corupta. (cel mai probabil)
Am intalnit problema asta acum vreun an la un prieten... Am rezolvat problema cu Magic Partition. (varianta boot-abila)

costyn33l
28.11.2009, 19:27
Foloseste partition magic

Cosmin
28.11.2009, 19:31
tot spuneti foloseste aia ... dar cum anume ... ca nu vreau sa ii stric femei ce are pe acolo .

costyn33l
28.11.2009, 19:49
Am cautat si nu cred ca o sa gasesti alta solutie inafara de formatarea hdd-ului.
Incearca totusi cu partition magic sau cu TuneUp

sNickers
28.11.2009, 22:08
Cosmin eu zic mai bine sa-l formatezi .. asta este ce va pierde va pierde ...