Arată versiune īntreagă : Problema cu un Hard Disk
Totul incepe cu 3 ani in urma ... cand am facut un pc cuiva de renume din Judetul Calarasi , si mi-a mers numele ca ma pricep . Acum toata lumea ma cauta sa le reper pc-uri sa le instalez windows-uri . Asta e un lucru bun dar si stresant in acelasi timp. Asa si azi a rugat-o o colega de serviciu pe mama sa ma duc sa ma uit la pc ei ca nu merge . Adica are o partitie de 200 gb aproape plina , iar cand o acceseaza primeste acest mesaj :
http://img121.imageshack.us/img121/5011/dsc00340la.jpg
Ideea e alta ... nu vrea sa o formatez , deoarece acolo are date foarte importante .
Cum pot face sa repar aceasta partitie ? Sau cum fac macar sa accesez datele .
Pai ca un mare meserias ce esti, ar trebui sa ai in dotare ceva softuri de reparare partitii,mbr...recuperare date.
Pune un scandisk pe ea ,vezi ce zice..preferabil din dos.
Fa-ti un HirenBootCD.
Nu ai inteles ideea " meserias " ma descurc oarecum .. cu problemele generale ... asta e un caz mai particular , nu am mai patit asa pana acum . Un tutorial complet m-ar ajuta . In plus daca era al meu ... faceam diverse teste ... asa risc sa pierd datele ceea ce nu doresc.
MaDaLyN17
28.11.2009, 15:56
dai un sistem restore cu cateva zile in urma (cand era totul OK) si revino cu rezultatul!
asta nu e de la HDD, ci din windows... nu mai recunoaste acea partitie.
PS: Daca dai Sistem Restore, tot o sa pierzi cate date... dar nu multe, intelegi tu ce vreau sa zic :)
ideea este ca am reinstalat windows-ul si tot la fel , deci cada varianta propusa de tine Madalyn . Multumesc oricum
instaleaza un antivirus daca nu ai si scaneaza tot poate gaseste ceva bug pe acolo sau incearca cu tuneup utilites 2009 te poate ajuta cu system maintance sau cum o fi :)
MaDaLyN17
28.11.2009, 16:50
pai daca ai reinstalat windowsul, e clar ca trebuie sa refaci partitia, si sa iei totul de la 0
mai bine te duci cu el la un service autorizat, care are programe software pentru recuperare de date, si il rogi sa te ajute...
altfel nu cred ca este solutie :(
Trebuie sa existe o cale ...
costyn33l
28.11.2009, 17:20
dai un sistem restore cu cateva zile in urma (cand era totul OK) si revino cu rezultatul!
asta nu e de la HDD, ci din windows... nu mai recunoaste acea partitie.
PS: Daca dai Sistem Restore, tot o sa pierzi cate date... dar nu multe, intelegi tu ce vreau sa zic :)
Tu esti master :))
Instaleaza TuneUp nu conteaza ce versiune
Si dai o defragmentare la hdd.Dupa revino cu un rezultat.
Inca un detaliu in plus cand am dat sa instalez winows-ul imi aparea partitia aceea de 200 gb dar la Type scria "Unknown" ..
Andreiutzu
28.11.2009, 18:38
Incearca sa intri in pc cu Safe Mode si sa salvezi pe o alta partitie datele importante din E: apoi incearca sa formatezi partitia.
Nu stiu sigur daca merge cu SM dar nu te costa nimic sa incerci (cred) :D
XtrimVerSuS
28.11.2009, 18:47
Daca nu merge nici asta, descarca PuppyLinux de pe net (e foarte mic). Pune-l pe un stick si apoi booteaza de pe el. Apoi incearca sa deschizi din linux partitia aia. S-ar putea linux s-o citeasca, e obisnuit cu ciudateniile. :)
Incearca sa intri in pc cu Safe Mode si sa salvezi pe o alta partitie datele importante din E: apoi incearca sa formatezi partitia.
Nu stiu sigur daca merge cu SM dar nu te costa nimic sa incerci (cred) :D
Am incercat dar fara succes .
Daca nu merge nici asta, descarca PuppyLinux de pe net (e foarte mic). Pune-l pe un stick si apoi booteaza de pe el. Apoi incearca sa deschizi din linux partitia aia. S-ar putea linux s-o citeasca, e obisnuit cu ciudateniile. :)
Asta ar fii o idee .. Dar exista si riscul sa pierd datele de tot ..
Partitia a fost corupta. (cel mai probabil)
Am intalnit problema asta acum vreun an la un prieten... Am rezolvat problema cu Magic Partition. (varianta boot-abila)
costyn33l
28.11.2009, 19:27
Foloseste partition magic
tot spuneti foloseste aia ... dar cum anume ... ca nu vreau sa ii stric femei ce are pe acolo .
costyn33l
28.11.2009, 19:49
Am cautat si nu cred ca o sa gasesti alta solutie inafara de formatarea hdd-ului.
Incearca totusi cu partition magic sau cu TuneUp
sNickers
28.11.2009, 22:08
Cosmin eu zic mai bine sa-l formatezi .. asta este ce va pierde va pierde ...