Arată versiune īntreagă : Urgent!!!
Salut,ma scuzati dar chiar nu am stiut unde sa deschid acest topic.
Problema sta in felul urmator:aseara pe la ora 8 mi-a picat netul,am asteptat toata seara si nimic, azi pe la ora 1:00AM a mers 10 minute si iarasi a picat.intr-un final am depistat ca un idiot care nu si-a platit netu sta pe ip'u meu.oare pot sa'l gasesc pe acest copil care se tot joaca cu mac-urile ?ma gandesc sa trimit un mail la Yahoo! sa-i rog sa-mi dea adresa de mail care s-a logat dupa ip-ul respectiv..ce ziceti , as avea vre-o sansa sa imi recuperez asa mac-ul ?:( astept pareri de la voi.
Cu respect,
Sima Constantin
PhoeniXman
10.12.2009, 23:20
Nu am prea inteles... dar nu este posibil ce spui tu acolo furarea mac ului si nu are nici o legatura cu providerul de internet, ori este o legatura proasta de internet ....
BonJoure
11.12.2009, 01:07
daca ti sa furat macul...trebuie sa te adresezi firmei de unde ai internetu....se practica aceste treburi.......am o gramada de prieteni abonati pe clicknet care nu si-au mai platit netul de 2-3 ani....dar surpriza AU NET.....pentru ca fura macuri.Idee e ca la clicknet daca nu iti platesti netu nu iti scoate si cablul etc.....si baietii iau alte macuri....si au net.......
@sima: Cu Yahoo nu cred ca ai nici cea mai mica sansa. Si chiar, sa presupunem prin absurd ca ei vor, dar hotul ar fi trebuit sa intre pe mail sau messenger. Si in afara de asta este foarte posibil sa aiba un ID de genul kiropico_2003_ro (am zis la plesneala). Ce ai face cu ID-ul asta? Nimic.
Trebuie sa vorbesti cu providerul. El poate depista cine ti-a furat adresa IP si/sau adresa MAC si, teoretic, poate sa ajunga fizic la usa hotului.
@BonJoure: la faza cu clicknet/mac nu prea inteleg. Daca este vorba de clicknet adsl nu vad cum sa le mai mearga dupa ce li s-a blocat abonamentul. Romtelecom ar bloca linia telefonica si adsl din centrala si gata. Oricum adresa MAC ar fi degeaba cand un router adsl de-al lor poate fi gasit sh la 50 ron.
Pateam si eu asa ceva.Imi era luat IP-ul si MAC-ul(nu la click-net :D).
Folosesc un ruter wireless si am setat din firewall-ul lui sa nu poata fi dat ping din afara.De atunci nu mai am probleme.Se poate face si din firewall-ul windows-ului.Cauta pe net cum se face.
In legatura cu depistatul....eu l-am gasit dar nu prea ai ce-i face(decat asa....face to face).M-am interesat si lege in acest sens exista dar trebuie sa dovedesti ca respectivul ti-a furat IP-ul;asta este mai greu.Trebuie sa faci plangere,sa se dea o hotarare si apoi, normal sa intri peste el in casa ca sa il prinzi in flagrant.Deci...
P.S.Am uitat sa specific.La ultima "frauda" am sunat la ISP si am schimbat IP si MAC.Apoi am facut setarile nesesare.
deci nu prea intelegeti nimic,nici firma de net nu poate sa faca nimic,si daca gasesc ID dau de el,ca suntem doar 200 abonati intr-o comuna.macul se fura foarte usor..scanezi reteaua si gasesti toate ip'urile online si ii iei macu,schimbi macul si supriza ai net free.
daca ti sa furat macul...trebuie sa te adresezi firmei de unde ai internetu....se practica aceste treburi.......am o gramada de prieteni abonati pe clicknet care nu si-au mai platit netul de 2-3 ani....dar surpriza AU NET.....pentru ca fura macuri.Idee e ca la clicknet daca nu iti platesti netu nu iti scoate si cablul etc.....si baietii iau alte macuri....si au net.......
Asa ceva e imposibil la Clicknet din multe motive:
Linia nu are semnal DSL daca nu exista un abonament de internet activ.
Conexiunea PPoE este protejata prin user si parola.
NU poti face nici macar schimb de usere cu un vecin. (ex. tu ai un abonament de internet mai mare si ii dai voie sa iti foloseasca userul cat timp esti in vacanta.)
Totusi...Sa nu vorbim in necunostinta de cauza!
Acum ONTOPIC:
Suna-ti ISP-ul si cerei sa iti schimbe IP-ul si MAC-ul apoi instaleaza un firewall care sa inchida toate porturile de ascultare.
deci nu prea intelegeti nimic,nici firma de net nu poate sa faca nimic,si daca gasesc ID dau de el,ca suntem doar 200 abonati intr-o comuna.macul se fura foarte usor..scanezi reteaua si gasesti toate ip'urile online si ii iei macu,schimbi macul si supriza ai net free.
@sima, am inteles destul de bine ce vrei sa spui.nu e cazul sa ridici tonul :)
NU poti face nici macar schimb de usere cu un vecin. (ex. tu ai un abonament de internet mai mare si ii dai voie sa iti foloseasca userul cat timp esti in vacanta.)
Ba cred ca poti. Cel putin la mine a mers. User din Buc, eu undeva in Valcea si din greseala am incercat si a mers. Avea setat bridge si conexiunea din calculatorul lui si a mers. A doua faza cu un user din Criova si eu acasa, i-am setat routerul, i-am testat viteza (ca sa fiu sigur ca sunt pe netul lui), toate de la mine de acasa si fara probleme. Nu cred ca a trecut mai mult de doua luni de atunci. Poate au schimbat regulile intre timp.
johnchristorm
17.12.2009, 08:32
eu patesc de destul de des in ultima vreme sa primesc mesaje de conflict de IP pe RDS. voi face o sesizare in acest sens.