Arată versiune īntreagă : Conexiune Retea Wireless
costyn33l
05.01.2010, 08:10
Salutare .
Am un leptop Acer Aspire 5738G si un pc.
Am router wireless si vreau sa fac retea intre leptop si pc-ul meu vreu ca si leptop-ul sa aiba acces la internet.
Cum pot face asta ?
Salutare .
Am un leptop Acer Aspire 5738G si un pc.
Am router wireless si vreau sa fac retea intre leptop si pc-ul meu vreu ca si leptop-ul sa aiba acces la internet.
Cum pot face asta ?
Nu am inteles prea bine dar...sa incercam.
Daca ai un ruter wireless si laptopul are wireless se intelege ca este simpla treaba.Pentru a conecta si PC-ul prin ruter iti trebuie wireless si pe PC(se gaseste asa ceva) dar il poti conecta si prin cablu direct de ruter.
costyn33l
05.01.2010, 08:28
Deci leptop-ul are wireless.
Am 2 placi de retea la pc.
O placa este ocupata de modemul de la internet (clicknet).
A doua placa o am ca sa bag router-ul.
AM modem Conn-x.
Daca ai clicknet de la romtelecom prin placa de retea, deja acela de la Romtelecom este un router.
Daca este alb are adresa IP de configurare 192.168.1.1 si daca este negru are de obicei 192.168.1.254.
Routerul tau wireless ar fi bine sa aiba alta adresa IP de configurare fata de astea doua. Daca routerul romtelecom sau cel wireless au mai mult de 1 iesire pentru retea (cel wireless daca este router ar trebui sa aiba 4) atunci faci asa:
router romtelecom --- >cablu catre WAN de la router wireless ---- > cablu catre una dintre placile de retea la PC desktop. Laptop-ul il legi wireless.
La pc LAN si la laptop Wireless setezi sa aiba adresa IP automata si gata, ai si retea intre ele si ai si internet la amandoua.
Daca si cel de romtelecom si routerul wireless au doar o mufa LAN pentru retea va trebui ca la PC sa sharezi conexiunea internet (placa de retea pe care vine internet de la romtelecom) si in cealalta vei lega routerul wireless setata daca se poate ca access point sau bridge (ca sa ai si retea pentru jocuri/sharing de fisiere intre desktop si laptop).
Daca routerul wireless nu are setare mod Access Point sau Bridge, vei avea internet la laptop wireless, dar nu vei avea retea intre ele (de fapt se poate dar este ceva mai complicat).
costyn33l
05.01.2010, 09:45
O sa incerc deseara cand vin de la liceu.
Ps: Ce am eu este modem/router :D
Adica ai un router adsl, este foarte simplu, scoti modemul de la click net , lasi decat router ul wireless, instalezi drverele si il configurezi si apoi cauti reteaua de pe laptop. Este simplu. Bafta !
PunctNET
05.01.2010, 14:01
OFF: costynell , esti din bucuresti?ai o sora pe nume Ana-Maria(porecla Zuzu)
costyn33l
05.01.2010, 18:49
Mi-as fi dorit sa stau in bucuresti si sa am o sora :))
Ingeras asta am facut adineori :D
Si nu merge :(
Am cofigurat.
Adica am bagat cd-ul de la router in pc,am dar acolo cofigure am pus userul si parola de la clicknet, si imi apare sa dau restart la router,ii dau. Si dupa incerc sa intru pe un site nu merge.