Arată versiune īntreagă : Este adevarat... ?
MaDaLyN17
26.01.2010, 13:03
Deci, un prieten mia zis ca cica a aflat el de nu stiu unde, ca cica o persoana de 18 ani a fost arestata deoarece detinea un site de muzica!
El nu hosta muzica la el pe host, ci detinea link-uri catre fisiere!
Politia a aflat adresa lui de la google, unde acesta isi facuse cont pentru ads si oferise informatiile!
site-ul nu`l stiu, dar cica era ceva marisor. Tipul nu era din romania!
e adevarat zvonul?
poate politia sa coopereze cu google?
deci tu vii, ai site de warez, iti faci cont la google ads. google te refuza datorita continutului warez, dar datele raman si ei iau legatura cu politia! sau invers!
DeeJaY GaboR
26.01.2010, 13:07
Deci, un prieten mia zis ca cica a aflat el de nu stiu unde, ca cica o persoana de 18 ani a fost arestata deoarece detinea un site de muzica!
El nu hosta muzica la el pe host, ci detinea link-uri catre fisiere!
Politia a aflat adresa lui de la google, unde acesta isi facuse cont pentru ads si oferise informatiile!
site-ul nu`l stiu, dar cica era ceva marisor. Tipul nu era din romania!
e adevarat zvonul?
poate politia sa coopereze cu google?
deci tu vii, ai site de warez, iti faci cont la google ads. google te refuza datorita continutului warez, dar datele raman si ei iau legatura cu politia! sau invers!
Cunost aceasta persoana...
Nu la arestat politia!
A avut ceva probleme cu cei de la Host
Este din [in] Romania
[este membru pe cwr.ro]
Zvonul nu este asa cum la- scris u ... :)
Ci cam asa e :
Un anunt primit ieri de cineva suna cam asa ...
UCMR-ADA ne-a expediat o instiintare oficiala privind un site de-al Dvs si ni s-au cerut datele dvs. personale. Va rog sa inchideti site-ul profumusic.net in 24h, in caz contrar vi-l suspendam noi conform Termeni si Conditii: - violarea unui drept de autor sau al oricarui alt drept al oricarei terte parti. Pana acum am fost intelegatori, dar nu vrem sa ne constituim invinuiti/intimati la procesul penal pe care vi-l pregateste ORDA impreuna cu UCMR-ADA.
sursa mp3script.info
hitclub.ro parca avea problema de genul asta.. nu mai retin bine domeniul dar ceva in genul era
DeeJaY GaboR
26.01.2010, 13:28
nu . nu era hitclub ;)) scrie in mesajul de mai sus scris de mine :)
Incet incet se vor reduce astea mari, cele mici se opresc singure cand e vorba de amenzi si politie :D
MaDaLyN17
26.01.2010, 13:50
aha .. deci, deoarece, pentru ca!!! aveti grija pe unde va lasati adresele voastre :) ca sa nu va treziti cu 2-3 agenti batand cu capra`n usa :)
XtrimVerSuS
26.01.2010, 14:31
aha .. deci, deoarece, pentru ca!!! aveti grija pe unde va lasati adresele voastre :) ca sa nu va treziti cu 2-3 agenti batand cu capra`n usa :)
Ai pus gresit problema. Odata ce ai un site de muzica si faci upload pe el, poti da si o adresa din china, cPanel va memora in niste loguri IP-ul tau si pe baza acelui IP, fie el trecut si prin proxy, in cateva ore/zile Procuratura afla adresa ta si chiar si numarul de la chiloti. Nu va mai credeti indetectabili.
Proxy-urile sunt facute numai ca sa puteti intra pe un site de TV online din America daca sunteti in Romania si chestii de genul asta, minuscule. Nu ca sa faceti frauda, furt, sau alte ilegalitati.
Iar tu pui problema gresit. De ce sa nu-ti dai adresa? Atat timp cat nu faci nimic ilegal, nu ai de ce sa-ti faci griji, nu? Daca stii ca e ilegal ceea ce faci de ce nu te opresti in loc sa te prefaci ca te ascunzi? Te simti rebel? Stai sa vezi ce rebel o sa te simti cand iti vine o amenda acasa. :D
PS: desi am vorbit la persoana a 2a, nu am vorbit cu Madalin17 sau cu alt user alt forumului, am vorbit la modul general, pentru oricine se simte in aceasta situatie.
In 2-4 luni segmentul furt de muzica pe net se va diminua simtitor, nu numai la siturile mari. Posibil sa asistam la niste procese frumoase de tot.
Si asta nu am visat azi-noapte...
Offtopic
Cunost aceasta persoana...
[este membru pe cwr.ro]
...trimite-mi si mie numele lui prin PM te rog
Personal eu nu ii inteleg pe cei care detin site-uri de muzica,warez sau filme. Macar daca ar fi facut bani frumosi cu ele ar fi meritat riscul ,dar pentru cativa dolarei de la adsense sau din niste amarate de banere postate, sa risti amenda sau inchisoare nu cred ca este echitabil.
si youtube ce o sa faca ? /:) fiti seriosi ...
MaDaLyN17
26.01.2010, 20:26
mai, dar pana la urma nu hostezi tu fisierele! tu oferi doar link-uri catre ele!
hostul, daca nu`i convine, poate sa le stearga!
Art. 139/8 din Legea nr. 8/1996
Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu īnchisoare de la 1 la 4 ani sau cu amendă punerea la dispoziţia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte reţele de calculatoare, fără consimţămāntul titularilor de drepturi, a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricanţilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel īncāt publicul să le poată accesă īn orice loc sau īn orice moment ales īn mod individual.
ce nu e clar?
XtrimVerSuS
26.01.2010, 20:43
si youtube ce o sa faca ? /:) fiti seriosi ...
Ia raporteaza un filmulet la YouTube ca incalca drepturile de autor si asteapta 24h. Filmuletul dispare (daca intradevar incalca drepturile de autor). Ia raporteaza tu un fisier la un site de muzica si spune-i pustiului care a facut siteul ca a incalcat dreptul de autor. Te mai ia si la misto. Asta e diferenta, YouTube nu incurajeaza si chiar lupta impotriva incalcarii dreptului de autor. Siteurile de muzica fac exact opusul.
mai, dar pana la urma nu hostezi tu fisierele! tu oferi doar link-uri catre ele!
hostul, daca nu`i convine, poate sa le stearga!
Daca ii deschizi usa unui hot care fuge cu o poseta esti complice la furt. Daca-i pui un link unui hot care a furat o melodie, de ce nu esti tot complice la furt? Plus de asta, 90% dintre siteurile de muzica, au muzica urcata tot de proprietarul siteului sau de amici/colaboratori. Atunci, nu tot lor le revine infractiunea de piraterie si incalcarea dreptului de autor?
youtube si trilulilu din cate am inteles au facut un contract anu trecut si sau legalizat :)
politia nu coopereaza doar cu google , in principiu primu la care apeleaza este providierul tau de internet ( infractorului ) . :) sfatul meu este sa va lasati de prostii ca nu este de glumit , cunosc persoane in interiorul politie si sunt pusi pe fapte mari in legatura cu falsificarea .
PhoeniXman
26.01.2010, 22:06
Ma bucura vestea, si pe cwr sunt cativa useri cu siteuri de muzica, sa se astepte la ce e mai rau :))
Chiar daca nu este legat de siteurile cu muzica pot confirma ca amenzile pe internet se dau.
In urma cu aproximativ un an am intrat pe un forum dedicat asa zisilor "hackeri"/"crackeri".
Era o categorie acolo cu vulnerabilitatile gasite pe diverse siteuri, pe care utilizatorii le aratau foarte clar, de multe ori ofereau si datele de conectare la partea de administrare sau baza de date..
Intamplarea a fost sa intru exact in topicul cu o vulnerabilitate gasita la siteul IPJ Harghita, daca nu ma insel..Ma rog, am intrat, m-am jucat prin partea de administrare a acelui site, am aratat si altor prieteni... era totul bine. Asta pana ce au trecut aproximativ 8-10 zile, cand am primit un proces verbal si o cerere de prezentare la o sectie de politie.
Mi-au cerut daune, pe care nu am vrut sa le platesc, si asa s-a ajuns la proces... unde am declarat ca am avut doar ghinionul sa intru pe topicul respectiv, si ca toata vina apartine utilizatorului care a publicat acea vulnerabilitate. Am scapat doar cu o amenda infima fata de daunele care mi le cerusera initial.
Asta este o descriere a evenimentelor asa de fatada, in realitate a fost mult mai complicat si mult mai multe discutii, care includeau inchisoare si dosarul penal.
Bafta cu siteurile voastre de muzica
cezarsirbu
26.01.2010, 23:56
si eu stiam pe cineva care avea un site de muzica si i-au trimis instiintare ca e ilegal si ca in 10 zile sa il scoata din functiune .. e adevarat .. dar politia te poate lua si dupa datele de inregistrare ale domeniului ..
youtube si trilulilu din cate am inteles au facut un contract anu trecut si sau legalizat :)
trilulilu a fost in proces cu aimr si sa ajuns la o intelegere sa plateasca lunar o suma egala cu salariul minim pe economie.
profumusic? is vrajeli chestile astea.. de vrea sa te aresteze cineva nu iti mai da termen e 24 de ore.. plus ca in romania cand ii vorba de bani toti sar sa ii culeaga!..
Daca incepe actiunea asta de "curatare" a netului de site-uri warez eu presimt o "aversa" de topicuri pe majoritatea site-urilor de profil cu urmatorul mesaj : "ce idei de site-uri de succes imi dati si mie? de preferabil alea din care se castiga de la foarte bine in sus din adsense!" :D
Iar chestia cu aimr si trilulilu, daca e adevarata, e o bataie de joc la adresa multora (se numeste discriminare, adica site-ul x care are putere financiara plateste o suma batjocoritor de mica iar site-ul y care nu are avocati si bani in spate nici nu intra la discutii).
InSe55ion
26.02.2010, 02:11
mie mi se pare o aberatie ..:)) TOTALA :))
cand a fost acea criza de stiri cu pirateria acum vreo 2 ani daca nu ma insel , cand toti tipau ca facem puscarie ca nu avem windows-ul licentiat ..ca avem filme la share pe strong dc .. si tot asa
..am fost personal la o cunostinta din politie si am intrebat .
politia nu se va lua de tine doar daca : tu incerci sa scoti un profit direct de pe urma documentului protejat de dreptul de autor ..
La fel de relaxat ca atunci stau si acum (utilizator de linux de foarte multi ani, nu schimb pinguinul pe ferestrele cu geam termopan ale lui bilica pentru nimic in lume :D )
Din cate stiu eu atunci se "luau" de cei care faceau download-uri "nesimtit de multe" si de cei care se ocupau cu revanzarea de filme/softuri/muzica/etc.
Si, intr-un fel, sunt de acord cu incercarea de stopare a pirateriei (nu ma intereseaza prea mult pirateria din zona media - filme, muzica, etc ci pirateria software), iti place sa folosesti un soft cumpara-l, nu vrei sa-l achizitionezi poti folosi produse open-source.
marius615
26.02.2010, 07:46
Daca este adevarat ce se spune despre trilulilu este o mare problema . Credeti ca un site mare de muzica care castiga bine din reclame nu va plati si el salariu minim ? Deci pirateria nu va disparea niciodata ( nu incurajez dar asta este adevarul )
trilulilu nu plateste salariul minim.
nu mai vorbiti din filme :)
trilulilu incearca sa obtina un contract de streaming cu producatorii, dar nu este vorba de nici un salariu minim pe economie.