PDA

Arată versiune întreagă : Bancpost

razvan
20.11.2008, 16:45
o noua tentativa de phishing pentru Bancpost: http://cert.org.ro/stiri-si-evenimente/phishing-bancpost-081120.aspx

Dennis
20.11.2008, 17:10
Multumim pentru informatie.

Cu stima

robert0
24.11.2008, 22:48
Primesc in fiecare zi prostii de acestea :)
Multi idioti dar si mai multi cei care o musca...

djallyn
08.12.2008, 14:19
naspa de aia care se tapesc.....e greu sa lupti impotriva lor..dar nu imposibil :D

razvan
23.12.2008, 11:34
Tentativa de fraudare a clientilor Bancpost:

http://cert.org.ro/stiri-si-evenimente/phishing-bancpost-081222.aspx

Acest incident dureaza de ieri, imi cer scuze pentru publicarea cu intarziere, si estimam ca mesaje de phishing vor mai fi primite si in decursul zilei de astazi. Unele dintre site-urile catre care acestea fac referire sunt inca active!

Numai bine,

Razvan

f_huba
06.01.2009, 20:40
inca o incercare de fraudare:

am primit un "mail" cu subiectul "Protejati-va cardul MasterCard/Maestro Millenium pentru tranzactii pe INTERNET."
binenteles este phishing

la continut este trecut:

Stimate Domn/Doamna,

Protejati-va cardul MasterCard/Maestro Millenium pentru tranzactii pe INTERNET.

Cardul dvs. MasterCard/Maestro Millenium a fost înregistrat gratuit la serviciul
"MasterCard® SecureCode" ", pentru a va proteja de utilizarea neautorizată pe
Internet.

Pentru activarea cardului MasterCard/Maestro Millenium in serviciului de Comert
Electronic 3-D Secure te rugam sa urmezi instructiunile de mai jos:

Imi activez cardul MasterCard/Maestro Millenium (aic_era_un_link_catre_un_site_fantoma.ro)

Dupa apasarea link-ului dorit, vei fi directionat catre pagina prin care se va
finaliza activarea serviciului 3-D Secure pentru cardul MasterCard/Maestro Millenium.

Acesta este un mesaj generat de server-ul Banc Post.

Va multumim!

razvan
07.01.2009, 13:03
Salut si la multi ani!

Am fost notificati de aceasta tentativa dar am publicat alerta (http://cert.org.ro/stiri-si-evenimente/phishing-bancpost-090107.aspx) mai tarziu fiindca am preferat sa luam actiunile pentru inchiderea site-urilor mai repede (decat au fost inchise cele ale precedentului incident).

Din pacate nu ne-am putut intelege cu cei care administreaza server-ul pe care este gazduit un site de phishing INCA ACTIV:

http://www.abhishekpurohit.info/fastbanking/

Pastram legatura si cu banca si cu cei de la CERT-IN si speram sa se rezolve in timp util si fara pagube acest incident.

Daca mai descoperiti alte mesaje/URL-uri de phishing va rugam sa ni le raportati folosind instructiunile de la pagina http://cert.org.ro/raportare.aspx si sa contactati Bancpost.

Numai bine,

Razvan

f_huba
07.01.2009, 16:59
... si sa contactati Bancpost....

mda,

am trimis de cate ori am apucat atat tie (ocazional si aici) cat si la banca ...
deja ma enerveaza cei de la banca ... imi trimit aceasi mesaj sablon .... ca sa ma feresc si sa nu divulg datele ... (parca nu stiu aceste lucrurii) ...

p.s.
- am crezut la inceput ca e autoresponder, dar nu venea instantaneu .... si a fost cazuri cant mai aparea cate un rand gol sau spatii la inceput ... e clar ca imi trimite un kinder dupa ce-mi citeste mailu'

razvan
08.01.2009, 10:45
Asa este "practica corporatista" pentru departamentul de relatii cu clientii/suport tehnic. Persoana respectiva este obligata sa respecte politica firmei sau instruirea/instructiunile sefului. Oricum, ei nu stiu de fiecare data cu cine vorbesc, mai ales sa stie cat de priceputa este respectiva persoana la calculatoare.

Este normal sa existe mesaje sablon dar o practica mai buna ar fi sa isi personalizeze putin raspunsurile, sa fie mai informali etc. dupa necesitatile fiecarui mesaj/expeditor.

Concluzia raspunsului meu ar fi ca in orice caz, cat de mult te-ar enerva anumite lucruri, sa le transmiti aceste nemultumiri si sa continui in a le raporta incidentele.

Numai bine,

Razvan

sliviu_d
08.01.2009, 11:57
inca o incercare de fraudare:

am primit un "mail" cu subiectul "Protejati-va cardul MasterCard/Maestro Millenium pentru tranzactii pe INTERNET."
binenteles este phishing

la continut este trecut:

Stimate Domn/Doamna,

Protejati-va cardul MasterCard/Maestro Millenium pentru tranzactii pe INTERNET.

Cardul dvs. MasterCard/Maestro Millenium a fost înregistrat gratuit la serviciul
"MasterCard® SecureCode" ", pentru a va proteja de utilizarea neautorizată pe
Internet.

Pentru activarea cardului MasterCard/Maestro Millenium in serviciului de Comert
Electronic 3-D Secure te rugam sa urmezi instructiunile de mai jos:

Imi activez cardul MasterCard/Maestro Millenium

Dupa apasarea link-ului dorit, vei fi directionat catre pagina prin care se va
finaliza activarea serviciului 3-D Secure pentru cardul MasterCard/Maestro Millenium.

Acesta este un mesaj generat de server-ul Banc Post.

Va multumim!

Acelasi mesaj l-am primit si eu astazi!

razvan
08.01.2009, 12:36
Cumva link-ul duce catre un site activ? Daca da, te rog sa contactezi banca, sa il postezi aici sau sa ni-l trimiti pe cert.org.ro.

Multumesc,

Razvan

doom4ubaby
21.01.2009, 19:01
multumim pt avertisment

Niculescu9
03.02.2009, 16:56
Multumim pentru informatie.

Cu stima

Mda...ce pot face oamenii ... numai sa fure ...

adrian21
04.02.2009, 20:43
Multi si-au pierdut banii din cauza acestor oameni josnici. Tot omul ar trebui sa stie ca bancile nu iti cer date personale pe mail

ecko911
06.02.2009, 07:49
thx orikum este mult mai bn sa te duci la cel mai apropiat ghiseu Bancpost sa intrebi inainte sa iti inkredintezi datele cn stie cui

Cosmin
06.02.2009, 07:56
Si eu am primit mail de la Carpatica tot de acest fel ...dar nu ma las pacalit :D

umbro
06.02.2009, 12:26
primesc merue prostii datsea=))

BestBoy
06.02.2009, 16:09
Off:
primesc merue prostii datsea=))
On: Ma dispera acesti "Hackeri"care fac Fake Siteuri..si ia bani de pe urma oamenilor fara creier..deja sunt prea multi "hackeri" da nu cred ca o sa mai fie multi ..:rolleyes: >Ms pentru advertisment..!<Bafta!
Respect 4 All

razvan
10.03.2009, 15:37
Pe langa phishing-ul de Raiffeisen, astazi a fost descoperit si unul pentru Bancpost:

Stimate client,
Luni, 9 Martie 2009, departamentul de securitate Bancpost a semnalat incercarea de spargere a bazei de date Internet Banking. Din acest motiv, pentru siguranta si buna desfasurare a tranzactiilor online, te rugam sa te inregistrezi in noua baza de date, cu o noua masura de siguranta care foloseste metoda de criptare a informatiilor utilizatorului de tipul SSL-Secure.

http://cert.org.ro/media/6701/090310bpsite.jpg

Mai multe informatii pe: http://cert.org.ro/stiri-si-evenimente/phishing-bancpost-090310.aspx

Numai bine,

Razvan

sliviu_d
10.03.2009, 15:51
L-am primit si eu astazi.
Link-ul este: http://www.ionanalysis.co.kr/inkoboard/main/pub/activare.php?logare/CAM10:0000_tvDvkC3FgGpYVy7BvlReNQ:12c58o847?
si este inca activ.
Mai am de precizat ca in privinta lui Raiffeisen Bank primesc zilnic cel putin un mesaj, care sigur ca este cu siguranta phishing.

sliviu_d
10.03.2009, 15:53
Chiar nu exista metode de a bloca astfel de mesaje?

razvan
11.03.2009, 14:38
Chiar nu exista metode de a bloca astfel de mesaje?

din pacate, nu prea.. e la fel ca spam-ul. in toata lumea asta exista un server pe undeva care ar putea sa iti trimita un mesaj nesolicitat; ca e phishing, ca e spam, ca e virus etc., nu conteaza.

Tot din pacate, e cam o lupta cu morile de vant, dar se pot seta filtre la nivelul programelor de email, la nivelul serverelor pentru ca utilizatorul final sa nu fie foarte afectat de aceste fenomene.

XtrimVerSuS
11.03.2009, 15:01
Eu am primit doua mesaje asemanatoare de la Raiffeisen Bank. Folosesc Reiffeisen Online si am primit un e-mail de la adresa de mail Raiffeisen!!! si imi spunea ca am primit 2 mesaje noi de securitate. Cand am dat click pe link imi arata FireFoxu ca pagina e blocata pentru ca avea continut daunator :D a fost la limita... Traiasca FireFoxu :D

andreifan
13.03.2009, 01:02
Mi'e plin mail-ul de astfel de mail-uri .. pana acum vreo saptamana primeam doar de la raiffaisen , acu primesc si de la bancpost , primesc cam 2-3 pe zi de la fiecare banca si culmea ca in fiecare mail schimba subiectu' . odata ba ca trebuie sa fac un cont nou cu o reactivare a cardului , odata ca o doamna nu sh cine mi-a transferat 500 de euro si sa dau numaru meu de card sa ii puna in cont.. etc..
am vazut la tv ca deja vreo 60 de insi au fost prinsi :O

redaingel
13.03.2009, 02:29
eu cred ca am luat virusul de la ei :(si faza e ca nu aveam instalat antivirusul :(ce sa fac?inafara de formatat calculatoru?

shd
13.03.2009, 18:16
De 3 zile primesc incontinuu mailuri de la "Raiffeisen Online" cu titlul "Avertisment" sau "Atentioare client"

Cred ca pana acum am primit peste 10 emailuri. Mi se pare ca trebuie sa fii foarte incompeten/prost ca sa folosesti aceleasi emailuri la spam de peste 10 ori.

http://www.pigpicnic.co.kr/fla/css/cgi/main/pub/rflogins.jpg

Ieri am primit un mail si de la "Bancpost" care ma redirectiona bine inteles pe alta pagina scam.

Stie cineva unde as putea reporta aceste incidente?

georgecs
04.04.2009, 11:37
Primesc in fiecare zi prostii de acestea :)
Multi idioti dar si mai multi cei care o musca...

si eu la fel :)