Salutare, ma intrebam daca nu stiti o metoda de plata prin sms in afara de cele care eau comisioane intre 60 si 80% si sa poate fi si pentru persoane fizice nu doar pentru firme.
va multumsc.
daca prin "metoda de plata" te referi sa iti deschizi un numar scurt pe persoana fizica si sa primesti bani achitati prin SMS, nu este posibil
cat despre comisioane, sunt ridicate datorita in primul rand operatorilor GSM, deci nu vei gasi prea mici
Ce zici tu floro9 e SF. Nu ai cum sa incasezi bani ca persoana fizica printr-un serviciu oferit de firme.
Cat despre comisionele luate nu sunt mari deloc aici depinzand ce suma pui si cu ce firma faci contractul.
Eu stiu ca am fost la toate 4 si cea mai avantajoasa si care are cel mai bun sistem si toate retele mobile este voxline.
Deci majoritatea iau comision 65% daca suma este mai mica de 3 euro ce este peste ia doar 1 euro comision ,ceea ce nu mi se pare o suma mare. Deci tu daca pui la vanzare ceva si ceri 20 de euro pe acel produs cu plata prin sms, comisionul lor este de doar 1 euro ceilalti 19 raman la tine.
O sa fac un top la toate firmele care ofera serviciu de plata prin sms:
1 Voxline.ro - cei mai buni - sistemul cu coduri este foarte bun si usor de implementat - are toate reletele - vodafone,cosmote,zapp,orange
2 Simplus.ro - sunt medii - au acelasi sistem ca si voxline de coduri - ca retele are doar vodafone si cosmote
3 mobilpay.ro - sunt praf - au sistem prin logare si folosesc o interfata facute de ei - au retele vodafone ,orange si cosmote
4 epayment - sunt prea scumpi - nu stiu ce sitem au - iau comision de 65% indiferent de suma
Am implementat mobilpay la vreo 2 clienti si nu mi s-au parut atat de praf.
Fortumo accepta si persoanele fizice.
Nu mai stiu ce comisioane au acum, dar cand am folosit eu erau foarte mari.
Fortuna ea 70% si iti platesc la 2 luni, am un coleg care are la ei si e dezamagit :( La mine e vorba de o plate de 2-3 euro maxim si daca platesc un comision de 65-70 % nu raman cu mai nimik, eventual sa mai bag ceva in pachete sa o ridic la 10-15 euro, cred ca asta ar fi cea mai buna modalitate ca sa nu platesc asa mult, oricum v-a multumesc foarte mult la toti.
Nu stiu ce vrei sa vinzi tu, dar daca este vorba de pachete premium pentru orice tip de site/joc din propria experienta iti spun ca vei avea un profit mult mai mare, daca vei avea tarife mai mici. Nu te lacomi la sms-uri de 10 - 15 euro, vei primi foarte putine, in schimb 1 - 2 euro e accesibil oricui, iar daca ce oferi tu este interesant pentru vizitatorii tai, vei avea si profit. Eu am experimentat chestia asta cu un joc online acu` vreun an.
@redhat, iti dau dreptate, aceeasi chestie o practic si eu acum, la inceput ma gandeam sa bag vreo 7 8 euro sms-ul, dar m-am gandit ca eu as fi cumparator, as da 8 euro ? Nu, asa ca le-am lasat la 3 euro. Si acum se cumpara en-gros.
@tolby, eu propun platiprinsms cu comision fix de 1.2 euro pe orange / vodafone / cosmote / romtelecom , deoarece cei de la voxline sunt destul de complicati, ei au doua oferte, una premium si una micro payment, la premium poti folosi serviciul de sms la orice ai tu nevoie chiar si pe site-uri cu continut adult / warez cu comision de 65% doar pe orange / vodafone, iar oferta micro payment nu primeste asa ceva decat la achizitionare / donare pe site-uri fara continut ce promoveaza warez / adult cu comision fix de 1.4 pe vodafone / cosmote.
Astea dupa ce le-am citit oferta si am ramas "oarecum" :)
Metoda vreau sa o pun la un protal cu cazari turistice din toata tara, fiecare are pagina lui personala unde isi poate pune fotografii si ofertele, descrieri ..... momentan e cu inscriere gratis si ma gandeam dupa aia ori sa pun inscriere cu plata de 1-2 euro, ori sa pun plata pentru schimbarea oferte de 1 euro dar la 1-2 euro nu imi iese nimik la ce comisioane eau astia, am paypall dar sunt putine care pot face plata prin paypal asa ca oricum sunt in dilema, daca nu gasesc ceva convenabil prin sms o sa las gratuit totul si o sa bag ceva reclame platite si gata. Oricum va multumesc la toti pentru raspunsurile acordate.