Spune-ti parerea vizavi de problema pusa de mine.
Cu ce unelte trebuie o echipa sa inceapa un startup ?
De la unelte software, de la tehnologii folosite free/opensource/payed pana la hosting ?
Vreau sa vad care sunt uneltele pe care voi le considerati a must have
in primul rand host si apoi un ftp client
Resurse must have:
* software:
- Komodo Edit 5.2
- Mozilla Firefox + Firebug + Quirk SearchStatus
- InkScape
- GIMP
- FileZilla
- Google Chrome, Opera, Konqueror (Safari pentru Linux), Internet Explorer 6, 7 (doar pentru testare, versiunea de Linux)
* framework:
- jQuery
* tehnologii:
- php & MySQL
- XHTML & CSS
- JavaScript & AJAX
* resurse de alte tipuri:
- webhost
Tot ce am enumeram mai sus, mai putin webhost este sub licenta open source sau freeware.
La unele proiecte pot aparea si alte resurse must have, insa cele enumerate sunt necesare in 99% din situatii in cazul meu.
Iti trebuie si cunostiinte , macar minime .
Pai in primul rand ti-ar trebui un calculator conectat la internet, un server unde sa te desfasori, cu programele necesare: apache php mysql courier bind phpmyadmin si ce mai e nevoie.
Pe partea de client ar trebui sa ai niste resurse de dezvoltare: Notepad++ pentru texte, Photoshop(dar e scump) sau GIMP sau daca preferati sa lucrati vectorial Iilustrator sau InkScape, Firefox + firefbug, XRefresh, ColorZilla si Greasemonkey, dar si niste navigatoare in plus pentru testari: IE 6, 7(desi sunt spaima coderilor la partea CSS) Opera Safari si Chrome.
Si recomandat ar fi sa lucram cu framework-uri fiindca simplifica mult munca. Pentru efecte eu as prefera MooTools iar pentru AJAX jQuery(nu trebuie folosite amandoua, doar sa va familiarizati cu una), pentru php as recomanda CakePHP sau CodeIgniter amandoua sunt bune si nu ar strica invatate amandoua.
Intrebarea e prea vaga. Zi-ne ce vrei sa faci cu acel startup si vei primi sfaturi mai bune.