Avand in vedere ca sunt destul de innebunit cu smartphone-urile, in special cu Android-ul, mi-am propus acum 2 zile sa fac o aplicatie.
Nu ma impac foarte bine cu java-ul asa ca am ales sa fac in Titanium Appcelerator(javascript).
Pentru inceput am zis sa fac ceva usor si folositor, astfel am ales sa fac o aplicatie pentru CWR care sa arate ultimele posturi, topicuri si articole.
Aplicatia a reusit in mare parte cum am vrut eu si se comporta bine pe telefonul meu (Galaxy S: Android 2.3, 1ghz, 480 X 800 hdpi) insa as avea nevoie de la voi sa testati aplicatia si sa veniti cu un feedback (cum se vede, cum se misca, ce buguri are, ce facilitati sa ii mai aduc).
Version 0.1 Beta contine:
Ultimele posturi: click pe post si se deschide browserul la topic.
Ultimele topicuri & articole: click pe topic si se deschide in program primul post din topic cu posibilitatea de a merge la thread (butonul meniu).
Setari: cate posturi, topicuri sau articole sa scoata la refresh.
Pentru ca aplicatia sa ruleze aveti nevoie de o conexiune la internet, consuma aproximativ 50-100kb (la fiecare refresh).
Planuri pentru 0.2:
swype intre tab-uri.
un design mai frumos.
+ astept idei de la voi.
Urmatoarea versiune o sa vina destul de tarziu deoarece de maine o sa ma apuc de un proiect care o sa ma tina ocupat cel putin 2 saptamani, asa ca pana atunci astept sugestii.
SCREENS - POZE
SC20110725-023003.pngSC20110725-023014.pngSC20110725-023019.pngSC20110725-023048.pngSC20110725-023054.pngSC20110725-023104.pngSC20110725-023117.pngSC20110725-023121.pngSC20110725-025318.png
Ultima modificare făcută de Dennis; 25.07.2011 la 08:30. Motiv: implementare imagini
Bravo. Urmeaza si pentru iOS? (iPhone / iPad)
Multumesc... Da, daca imi trimiti un iPhone acasa :). nu am pe ce sa testez pentru iOS.Bravo. Urmeaza si pentru iOS? (iPhone / iPad
Daca cineva este interesat sa faca aplicatia si pentru iOS ii dau sursa cu cea mai mare placere, deoarece Titanium Appcelerator este multi platform si cu mici modificari ruleaza perfect si pe iOS, doar ca eu nu am pe ce sa testez live ( doar emulator pe pc ).
Maine il testez si eu pe android 2.2 de la samsung i5500 galaxy 5. Si iti spun ce si cum
De ce asa mult? Aplicatia ta descarca si afiseaza trei randuri de text. Sau faci aplicatii in genul yahoo messenger ce au nevoie de 1/2 din procesor si 512 ram ca sa trimiti un mesaj?Pentru ca aplicatia sa ruleze aveti nevoie de o conexiune la internet, consuma aproximativ 50-100kb (la fiecare refresh).
Multumesc.Maine il testez si eu pe android 2.2 de la samsung i5500 galaxy 5. Si iti spun ce si cum
M-am folosit de RSS deoarece alta metodata nu am acum pana ce nu o sa vorbesc cu Dennis sa vad daca putem face altcumva...De ce asa mult? Aplicatia ta descarca si afiseaza trei randuri de text. Sau faci aplicatii in genul yahoo messenger ce au nevoie de 1/2 din procesor si 512 ram ca sa trimiti un mesaj?
Trebuie sa incarc 3 RSS-uri diferite (1 pentru posturi, 1 pentru topicuri, 1 pentru articole).. fiecare ocupa aproximativ 15-20kb + un send micut pentru debug unde notez eu cu ce telefon s-a intrat si restul ( asta nu consuma mult deloc ) ... avand in vedere ca la topicuri si articole primesc si continului primului post care il vezi ca in browser direct din aplicatie. Am spus 50-100kb deoarece chiar daca nu ajunge la 100kb sa stie lumea ca se poate sa ajunga si pana acolo sa nu faca din greseala cost suplimentar sau altceva :).
Oricum, dupa ce o sa am timp liber o sa incerc sa il fac mai folositor, fara RSS, dar trebuie sa vorbesc si cu Dennis :D
RSS Topicuri: http://www.cwr.ro/external.php?type=RSS2 ( 21kb )
RSS Articole: view-source:http://www.cwr.ro/external.php?do=rss&type=newcontent§ionid=1&da ys=120&count=15 ( 18kb )
RSS Posturi: http://www.cwr.ro/external.php?lastpost=true&type=rss ( 6kb )
21 + 18 + 6 = 45kb ... nu am stat atunci cand am facut postul sa calculez exact si credeam ca rss posturi va fi mai mult putin... in fine.. aproximativ 50kb.
Am instalat aplicatia, pana in prezent functioneaza fara probleme. Multumesc frumos Sergiu
Cand ai putin timp, va trebui cozmetizata putin si eventual incarcata in Android Market. Am sa ma documentez eu sa vad care sunt cerintele celor de la Androud Market pentru a putea incarca aplicatiile.
Am observat ca are probleme cu afisarea diactricelor, in special litera *ă* - banuiesc insa ca are legatura cu *charset=ISO-8859-1* de la forum.
Oricum, din partea mea un mare, mare, mare multumesc frumos si o rugaminte: daca termini pt. cwr.ro aplicatia, te invit pe portal24.ro sa faci si pt. acel forum una - si acolo este bine-venita o astfel de aplicatie.
Telefoane si telefonie mobila - discutii, aplicatii si programe
Cu placere.Am instalat aplicatia, pana in prezent functioneaza fara probleme. Multumesc frumos Sergiu
Cand ai putin timp, va trebui cozmetizata putin si eventual incarcata in Android Market. Am sa ma documentez eu sa vad care sunt cerintele celor de la Androud Market pentru a putea incarca aplicatiile.
Am observat ca are probleme cu afisarea diactricelor, in special litera *ă* - banuiesc insa ca are legatura cu *charset=ISO-8859-1* de la forum.
Oricum, din partea mea un mare, mare, mare multumesc frumos si o rugaminte: daca termini pt. cwr.ro aplicatia, te invit pe portal24.ro sa faci si pt. acel forum una - si acolo este bine-venita o astfel de aplicatie.
M-am gandit si eu sa o urc pe Android Market dar pana ce nu scap de beta si o testez pe mai multe telefoane o las asa.
Problema cu diacriticele ma gandesc ca nu este asa greu de rezolvat, o sa vad cand o sa ma apuc iar de treaba... oricum mai am multe acum in cap pentru urmatoarea versiune...
Ca sa poti publica in Android Market trebuie sa ai cont de developer care costa 25$.
Acum revenind la test-ul tau... imaginea de start se vede ca si in print-ul meu? Toate sunt aproximativ la locul lor? Te intreb deoarece vad ca telefonul tau are complet alta rezolutie / alt dpi si aici credeam ca vor fi probleme.
Totul se vede corect, lizibil, singura diferenta este gradientul din header, cel pe care este listat Posturi, Topicuri, Articole, acesta nu este afisat la mine, dar are un fundal gri, cel standard din telefon.
In privinta costurilor de developer la Android, am sa preiau eu acestea, cu placere, ulterior poti posta acolo mai multe aplicatii, daca te apuci de a crea aplicatii pentru Android. Restul aplicatiilor le poti posta direct pe portal24.ro iar utilizatorii de acolo le pot testa direct, asa obti un feedback pt. acestea.