Se dau siteurile "x" si "y", unde ambele sunt pe aceeasi nisa, acelasi keyword. site-ul "x" are (in webmaster tools) un numar de (sa zicem) 100.000 de backlink-uri, in timp ce siteul "y", are doar 75.000.
Sa inteleg ca site-ul "x" va fi pozitionat inaintea siteului "y", pentru ca are mai multe backlink-uri?
Eu sunt incepator in lucru asta si, de asta intreb:
Daca concurentii mei au "x" backlink-uri, si eu voi avea mai multe ca ei, ma va afisa inaintea lor, la aceleasi cautari?
Stiu ca nu conteaza doar backlink-urile, dar ajuta si astea intr-un fel, nu?
Scriu despre galaxy s3
Nu conteaza doar numarul de link-uri.
Conteaza mai mult calitatea site-urilor care dau link catre tine si de asemenea relevanta link-urilor tale pe paginile respective.
De exemplu tu daca ai un site pe medicina, 10 backlink-uri pe alte site-uri de medicina vor fi mai puternice decat 100 backlink-uri pe nisa auto. Numerele si nisele sunt puse doar sa intelegi ce vreau sa spun.
Off: Isshmen ai lipsit la orele de optimizare SEO de pe cwr.
On: unul din multele criterii pe baza carora functioneaza algoritmul Google il reprezinta backlink-urile. Din experienta si din ce am citit pot sa spun ca, conteza calitatea lor nu numarul.
Ce inseamna link-uri de calitate: site-uri cu page rank mare, continut apropiat de cel al site-ului tau, aceeasi limba pt. site, aceeasi acoperire geografica (data de tld), site-uri cu un numar mic de link-uri externe do follow, site-uri cu continut bogat, autentic si care este imbogatit cat mai des, site-uri "bine vazute" de motoarele de cautare.
Ce inseamna link-uri obisnuite: cele 100.000 de link-uri pe care le au concurentii tai.
Experiment personal: cu un numar mult mai mic de link-uri am pozitionat un site mai sus in SERP decat un concurent cu un nr. mai mare de link-uri. In plus de asta si PR obtinut era mai mare.
Eu unul as evita si backlink-urile in Footer.
Intr-un fel stiam asta. Dar ma gandeam ca si numarul lor ajuta la ceva :D
Ca rezultat: mai bine ai 1000 (si bune) decat 10.000 si nefolositoare, asa-i?
Scriu despre galaxy s3
Cam asa ceva. Binenteles ca, conteaza si numarul dar trebuie tinut cont de aspectele pe care ti le-am prezentat mai sus.
Am eu altă întrebare: un număr mare de backlink-uri nerelevante (nefolositoare) pot dăuna?
Şi ce părere aveţi de backlink-urile nofollow din Wikipedia.ro ?
Daca aceste link-uri apar intr-o perioada scurta de timp da, pot fi daunatoare. Poti pierde pozitii in SERP, pagerank-ul scade si cel mai rau, poti fi scos de tot de pe SERP.
Ca backlink nu te ajuta fiind nofollow insa site-ul respectiv iti poate aduce trafic, fiind un site mare.
Referitor la prima întrebare, fenomenul cred că se numea Sandbox. Cât despre Wikipedia, ştiu că pe .org, Wikipedia punea/pune follow pe unele link-uri. Avantajul link-urilor de pe Wikipedia.ro este doar traficul targetat?
conteaza doar calitatea (pagerank)
Backlinkurile sunt foarte importante pentru Google, deoarece google inseamna matematica. Un numar mai mare de backlinkuri sigur iti va creea o pozitionare mai buna iar calitatea acestora conteaza de asemenea foarte mult. Insa sa faci backlinkuri numai pe site-uri din nisa ta, nu iti creeaza tocmai un avantaj. Google vrea naturalete, iar asta inseamna diversitate. Eu, personal, mai degraba recomand un link de pe un site general cu pr2 spre tine, decat un link de pe un site cu pr 1 din nisa ta. Dar asta nu inseamna neaparat ca pr-ul e crucial, normal termenul de PR sugereaza cam cat de des te viziteaza Google, ce nota, ce importanta iti da.....eu am un site cu pr3 pe care daca postez azi un articol, il indexeaza in vreo 3 zile, si de asemenea am un site cu pr1 pe care daca postez azi un articol, il indexeaza intr-un minut. De Ce ? Primul site are linkuri pe domeniu, dar si diverse, linkuri bunicele pe site-uri cu pr...insa totusi il citeste google greu. Al doilea site, cu pr 1, are linkuri pe site-uri generale, mai multe, insa google il indexeaza instantaneu..ii place mai mult de site-ul cu pr 1 decat de cel cu pr 3, iar asta datorita backlinkurilor.
Linkurile de pe Wikipedia conteaza, fie ca au dofollow sau nofollow, e bine vazut de google.