Dupa parerea mea, cea mai buna metoda de a obtine backlinkuri sunt advertorialele - articole pe alte siteuri. mai ales daca siteurile respective face parte din aceeasi nisa cu siteul tau. mai jos o sa pun o mica lista cu niste metode prin care puteti aduna backlinkuri catre siteul vostru. Bineinteles, lista se poate modifica cu ideile sau metodele voastre:
1. Articole scrise pe alte siteuri
2. Comentarii pe bloguri
3. Posturi pe forumuri
4. Profile pe forumuri
5. Retele de bloguri - toateblogurile.ro
6. Press Release - prlog.org
7. Directoare de articole - articole.netul.ro
8. Directoare de ebook-uri - scribd.com
9. Directoare de software - download.cnet.com
10. Siteuri care gazduiesc videouri - youtube.com
11. Siteuri care gazduiesc fotografii - flickr.com
12. Siteuri care gazduiesc slideuri - slideshare.net
13. Directoare web - dmoz.org
14. Siteuri de ping - pingoat.com
15. Directoare de RSS - feedage.com
16. Siteuri de bookmarking - delicious.com
17. ...lista continua.
Lista e intamplatoare. Nu are o anumita ordine. Va astept si pe voi cu idei/metode :)
Scriu despre galaxy s3
Este o lista destul de veche ca sa zic asa. Multe aspecte s-au schimbat. Importanta directoarelor web si a directoarelor de articole a scazut. Comentariile, profilele au in general no follow. Pe forumuri nu prea iti este permis sa pui link-uri in posturi iar semnaturile sunt in general no follow. La Dmoz se aproba site-urile manual de catre un editor. Listarea in acest director este totusi importanta.
Directoarele de software sunt ok dar la majoritatea nu se mai accepta screensevere sau tollbar-uri. Daca creezi insa un mic soft util poti obtine bl-uri de calitate. Etc.
Personal nu cred ca google mai tine cont de dmoz. Nu stiu daca ati observat asta http://www.google.ro/dirhp ;)
Mai scriu pe blog cateodata... www.pancu.ro
dmoz.org era doar un exemplu de director web. la fel cum e articole.netul.ro exemplu de director de articole.
Nici o idee sa o trecem in lista?
Scriu despre galaxy s3
dofollow.ro - director de bloguri ce ofera comentarii dofollow!
Raspunsul meu era pt @crt_ care a zis "Listarea in acest director este totusi importanta."
Eu mi-am exprimat o parere personala. Putem dezbate nu?
Mai scriu pe blog cateodata... www.pancu.ro
@ pancu - oricum ar fi e doar un criteriu din multitudinea folosite de Google.
Revenind la lista:
17. Link Baiting
Pt. site-urile care ofera continut bogat o metoda simpla de a obtine backlink-uri este "Link Baiting". Paginile care ofera continut util vizitatorilor primesc in cele mai multe cazuri backlink-uri pe alte site-uri.
18. Free pages, Hub pages, free blogs
Le-am combinat pe toate. Puteti sa faceti cateva pagini pe site-urile care ofera blog gratuit (wordpress, blogspot etc), forum gratuit, hub pages, presentaion pages etc.
19. Link-urile interne
Sunt considerate ca backlink-uri interne. Cu cat aveti mai multe pagini indexate cu atat aceste link-uri cresc ca importanta. Pentru site-urile mari (portalurile) cu mai multe categorii, daca sectiunea de pe un subdomeniu este considerata de motorul de cautare ca un site separat, link-urile interne pot devenii backlink-uri externe.
Solutii de obtinere a backlink-urilor sunt destule insa ar trebui sa punem pe un plan principal acest aspect in cazul site-urilor mici care nu ofera continut (site-urile de prezentare, anumite site-uri de vanzari etc). Pt. celelalte site-uri este important continutul. Cu cat este mai bogat (si site-ul optimizat) cu atat vor fi mai multi vizitatori, PR va creste, o sa apara backlink-uri "in mod natural" etc.
Din pacate observ ca multi isi pierd timpul cu alte aspecte decat cele care conteaza si aici includ: continutul site-ului, optimizarea SEO, functionalitatea site-ului, viteza de incarcare a paginilor.