Am intalnit o situatie la care as dori sa aflu parerea voastra.
Am un client pentru care am facut un site de prezentare de produse. Practic am tradus un site din limba engleza, categorii produse, descriere produse etc. Bineinteles ca am facut mici schimbari insa structura siteului am pastrat la fel, descrierile sunt traduse din engleza in limba romana.
Cand am terminat siteul am observat ca o alta firma care la fel este importator a acestor produse a facut exact la fel :) site cu aceeasi structura, aceleasi produse si descrieri. Problema este ca el are deja patru ani vechime deci clar din acest motiv este avantajat.
Stiu ca cea mai buna metoda ar fi sa schimb descrierile sa fie macar 60% original cea ce este deja un procent acceptabil pentru google dar sunt foarte multe produse iar eu nu am cunostintele tehnice pentru asta, deci probabil va ramane cu aceleasi descrieri.
Intrebarea este care sunt sansele ca fara sa schimb textul sa pot depasi acest site in google?
Astept parerile voastre.
asta am sa incerc si eu zoltan. Va fi greu. Dar te-ar ajuta partea de link-uri si keyword.
Vreau sa plec in voiaj ! Astept !
La tine cred ca este un pic mai serioasa treaba ca si scriptul si designul este la fel. Astept sa vad daca mai are cineva vreo idee.
Eu te intreb ceva: daca sunt asa multe produse si iti este greu sa schimbi textul din limba romana cum nu ti-a fost greu sa traduci din limba engleza in romana?
Ai tradus la fel ca la celalalt sau ai preluat de acolo totul si acum vrei sa il depasesti in cautari?
Sa nu ceara firmei de hosting sa iti inchida site-ul pentru ca asa ceva nu se face.
Mai multi Fani Facebook
De obicei google nu pune accent pe vechime, ci pe valoarea siteului, crredibilitate, pozitia in serp adica backlikuri. Daca vei face destule backlinkuri nu ar trebui sa fie probleme.
Joaca jocuri 3d pe vvww.sjocuri3d.com
Am tradus eu nu am copiat dar este vorba de tabele cu date tehnice la produse si foarte putin text. Nu are nici un drept sa ceara sa ne inchida siteul atata timp cat ambele firme sunt importatori a produselor respective. La numele produselor chiar nu am ce sa schimb. Textul in sinte la fiecare produs este 3-4 randuri. Fiecare pagina are tabele de la 5 la 15 randuri cu date tehnice ce nu ai cum sa schimbi.
Asta este o veste buna :) Mersi.
Intr-un fel nu am dorit sa discutam problema mea ci sa primesc de le utilizatori mai experimentati informatii ce se pot face in astfel de cazuri. Am vazut un caz relativ asemanator intr-un alt post si m-am gandit ca ar fi o tema la care daca mai multa lume ar veni cu solutii poate unii ar putea invata din ea.
Eu deja am facut cateva demersuri cum ar fi cumpararea unei domenii noi cu cuvant cheie relevant pentru gama respectiva de produse pentru a putea optimiza cat mai bine. Mut aceste categorii de produse de pe siteul mama unde are mai multe categorii nu numai din aceasta gama si il optimizez separat doar pentru acele produse. Am vazut ca in astfel de cazuri asa se face.
Am vazut la o alta gama de produse comercializata tot de aceasta firma, un concurent si-a cumparat penru fiecare tip de produs domeniu nou cu cuvantul cheie in asa fel ca acopera toata gama in primele pozitii in google. Firma respectiva are in jur de 32 de siteuri si toate pe prima pagina. Asta da strategie de marketing :)
Astept si alte solutii !
Ultima modificare făcută de indesign; 02.12.2011 la 12:04.
Daca textul 'duplicat' e de 3-4 randuri nu prea conteaza daca il copie cineva, pentru ca nu e considerat continut consistent. Cand google te penalizeaza pentru duplicate content de obicei este o masura de urgenta si numai in cazurile urgente se face asa ceva. Adica atunci cand se copie articole intregi(si mai multe din aceeasi sursa). Pentru 3-4 randuri nu trebuie nimeni sa isi faca griji, dar bineinteles de ce sa risti atunci cand poti sa nu risti :)
Joaca jocuri 3d pe vvww.sjocuri3d.com