O persoana ma tot intreaba sa dau niste sfaturi cu privire la treaba cu gazduirea site-urilor.El are site-uri multe si din cauza hostingului nu le poate duce la un nivel mai inalt.a incercat cu VPS dar e cam aiurea pentru ca nu a mers.Firma respectiva a fost prea slaba ca sa ii rezolve VPS-ul si sa mearga platforma bine pe el.
Are pentru fiecare domeniu cate un pachet de hosting.I-am zis de resseler ca sa nu mai stea cu domeniile asa insirate insa tot nu-i rezolva necesitatile.
Asa ca m-am gandit sa-i zic de server si am nevoie de unrmatoarele:
-de unde se poate cumpara un server bun si la pret normal.Atentie, nu ieftin ci la pretul potrivit
-dupa ce l-ai cumparat trebuie setat si de acest lucru se ocupa firma la care duci serverul sau platesti un programator?In ambele situatii daca se poate sa imi dati niste preturi.
-ai nevoie de sistem de operare, de un cpanel si de mai ce?Cpanel stiu ca este 200 si ceva de euro dar in rest ce cheltuieli mai implica programele ce trebuie sa le pui pe el?
Dupa ce ai facut toate acestea mai ramane sa platesti doar chiria la firma la care faci colocarea?
Daca se poate sa imi dati niste informatii cu privire la aceste aspecte si sa fie din experienta nu din auzite.
Multumesc!
Mai multi Fani Facebook
iti recomand:http://www.giga-international.com/?s...&server_id=125
IP: 91.194.91.215
IP Location: Munich, Germany
Website Status: active
Server Type: Apache/1.3.42 (Unix) mod_log_bytes/1.2 mod_bwlimited/1.4 mod_ssl/2.8.31 OpenSSL/0.9.8e-fips-rhel5
Alexa Trend/Rank:1 Month: 56,773 3 Month: 62,553
Page Views per Visit:1 Month: 3.3 3 Month: 3.0
Online Since 25-Sep-2005 Speed - Median Load Time 1656
Alex, pretul este intotdeauna potrivita calitatii produsului pe care-l cumperi, pe scurt pretul este adecvat produsului.
Dar acum altceva, paralel de faptul ca prietenul tau va cumpara acel server - unde-l va tine? In debara?
Acestea trebuiesc tinute intr-un centru adecvat, aclimatizat, cu sursa de curent proprie pentru cazul ca firma de constructii a vecinului rupe cablirile de curent ;)
Nu este adecvat pt. prietenul tau sa inchirieze un server dedicat de la o firma X - vezi reclama banner de deasupra chatului aici pe cwr.ro - daca'i contactezi sunt sigur ca primesti raspuns prompt.
Telefoane si telefonie mobila - discutii, aplicatii si programe
Alex depinde de resursele care le consuma site-urile. Daca nu consuma prea multe resurse poti cumpara un servere pe la vreo 3.000 LEI, dupa accea il colochezi la o firma de gazduire buna gen hostway (in jur de 100 de euro colocarea pe luna), vad pe site-ul hostway ca se pot ocupa ei de server sa il administreze (instalare apache,instalare server dns,etc) dar la ei vad ca costa 35 de euro pe luna, dar cred ca poti cauta pe careva care se pricepe bine in linux si iti instaleaza la inceput tot de ce ai nevoie iar dupa accea nu cred ca or sa mai fie probleme..
Pentru servere te poti uita pe emag, sau poti cumpara din strainatate servere la preturi mai mici
Da, la emag am vazut si eu dar doar emag are asa ceva?
Detine monopol?
Colocarea se face cred la firma prietenului lui.
Cel mai importante este "de unde sa cumpar serverul?" si ce detalii sa aiba.
Mai multi Fani Facebook
Ideea era sa-i spui ca nu ai habar, are o gramada de site-uri, pe o gramada de hosturi dar nu stie sa cumpere un server... sa fim seriosi, daca nu are habar de ce configuratie are nevoie de ce ii trebuie un server dedicat? :))
O persoana ma tot intreaba sa dau niste sfaturi cu privire la treaba cu gazduirea site-urilor.El are site-uri multe si din cauza hostingului nu le poate duce la un nivel mai inalt.a incercat cu VPS dar e cam aiurea pentru ca nu a mers.Firma respectiva a fost prea slaba ca sa ii rezolve VPS-ul si sa mearga platforma bine pe el.
Are pentru fiecare domeniu cate un pachet de hosting.I-am zis de resseler ca sa nu mai stea cu domeniile asa insirate insa tot nu-i rezolva necesitatile.
Asa ca m-am gandit sa-i zic de server si am nevoie de unrmatoarele:
-de unde se poate cumpara un server bun si la pret normal.Atentie, nu ieftin ci la pretul potrivit
-dupa ce l-ai cumparat trebuie setat si de acest lucru se ocupa firma la care duci serverul sau platesti un programator?In ambele situatii daca se poate sa imi dati niste preturi.
-ai nevoie de sistem de operare, de un cpanel si de mai ce?Cpanel stiu ca este 200 si ceva de euro dar in rest ce cheltuieli mai implica programele ce trebuie sa le pui pe el?
Dupa ce ai facut toate acestea mai ramane sa platesti doar chiria la firma la care faci colocarea?
SEOradar.ro, in timpul liber ma joc jocuri online
Da, bun sfat mi-ai dat, ma!
Ce crezi ma ca daca stiu sa utilizez un laptop, stiu sa si il repar sau sa il configurez(hard)?!!!!
Hai, daca ai intrat sa te lauzi ce mare programator esti tu...
Puteai pur si simplu sa imi spui daca tu ai habar:
-de unde se poate cumpara un server bun si la un pret/calitate normal!- 1000 euro
-cat costa configurarea lui
-ce costuri implica acele programe de care are nevoie(sistem de operare, cpanel etc)
Asta in cazul in care era sa fii de folos dar cum am spus, ai intrat sa te lauzi!
Cert este ce....mai bine, nu imi mai bat capul cu tine!
Mai multi Fani Facebook
Intrebare, de ce se doreste expres achizitionarea unui server? Mie unul mi se pare mult mai rentabil sa inchiriezi un dedicat, de ce zic asta:
- pret mai mic (nu necesita efort finainciar suplimentar),
- configurare mult mai lejera in functie de contract,
- daca bubuie ceva in el nu te doare nici capul nici buzunarul.
decat lucrurile astea imi vin in cap acum.
Pai dupa cum am spus colocarea lui se face pe gratis.
Apoi, omul vrea sa isi fac un site unde sa se faca si upload de fisiere mai mari(nu warez) ceea ce necesita un spatiu destul de marisor.Am facut impreuna cu el schema si am calculat un numar de 300k vizite unice pe luna destul de rapid de la lansarea lui.
Sa zicem ca inchiriezi un server pe un an si este un server bun.Dai in jur de 1000 de euro.
Cu acelasi pret iei unul.Ca mai sunt niste cheltuieli in plus este partea a doua.
La vaza cu bubuitul nu m-am gandit dar sper ca nu bubuie intr-un an , an in care din veniturile generate de site se mai ia un server.
La ce site vrea el ar fi costuri mult prea mari pentru inchirierea unui server plus ca nu poti sta sa muti site-ul de pe un hosting normal pe un vps si apoi pe server si apoi pe serverul tau.Ca la urma urmei la asta se ajunge.
Mie mi se pare destul de mult sa dai 100 euro/luna sa inchiriezi un server.si sa fim seriosi, asta e doar pretul pentru inchirierea lui ca peste mai vin o gramada.
Mai multi Fani Facebook
Inteleg ce zici, sa revenim la intrebarile arzatoare, cel mai important lucru de stiut este platforma site-ului, daca este unul home made sau ceva pe o platforma (wp, presta etc.) in functie de astea o sa stii ce asteptari de consum ai, ca pentru 10k unici pe zi ai sanse sa iti tina si o gazduire shared daca ai decat o pagina in html (sper ca ai inteles ce am vrut sa zic).
Configurarea poate sa ti-o asigure si firma unde este colocat (evident contracost). iti trebuie pe server sistemul de operare si eventual un cpanel (e consumator mare de resurse) daca iti creaza direct firma adresele de mail si ce te mai intereseaza il poti evita (cu conditia ca informatia sa fie pusa printr-un sistem de administrare). Automat iti trebuie configurat si securitatea.
preturile de la emag mi se par ok si sunt cateva servere in jurul sumei de 1000E toata chestia se rezuma la ce o sa ai nevoie si eventual upgrade-uri viitoare.
uite si de la cel un server ce se incadreaza si suporta si ceva upgrade-uri http://www.cel.ro/servere/server-dell-poweredge-r210-ii-e3_1220-2x500gb-1x4gb-v2-l/
Ultima modificare făcută de pushtius1; 16.01.2012 la 21:25. Motiv: update