Browser-Plugins (pentru Firefox)
Pentru browserul Firefox exista foarte multe pluginuri gratuite care poate ajuta un webmaster sa-si optimizeze site-ul pentru motoare de cautare. Sincer sa fiu, nu cred ca un webmaster care doreste sa-si optimeze site-ul va putea ocoli aceste utilitati. In continuare aveti o lista cu cateva pluginuri SEO (exista nenumarate, am listat doar cele pe care eu le gasesc importante):
- SeoQuake (Download)
- Firebug (Download)
- Seerobots (Download)
- Live HTTP Headers (Download)
- YSlow (este necesar sa ai Firebug instalat)(Download)
- SEO for Firefox (Download)
- Web Developer Toolbar (Download)
- User Agent Switcher (Download)
- SenSEO (Download)
- Ghostery (Download)
- Google Page Speed (este necesar sa ai Firebug instalat) (Download)
- Yahoo Page Speed Meter (este necesar sa ai Firebug instalat) (Download)
Alte unelte SEO foarte folositoare
inca o lista cu unelte SEO foarte folositoare puse gratuit la dispozitia webmasterilor. Unelte pentru analiza cuvintelor cheie, analiza OnPage si OffPage, analiza concurentiala, constructia de structura link (linkbuilding) samd.:
- Screaming Frog SEO Spider (catre unealta SEO)
- Xenu (catre unealta SEO) => lb. germana
- Websniffer (catre unealta SEO)
- Website Speed Test (catre unealta SEO) lb. germana
- Spider Simulator (catre unelata SEO)
- Yahoo Site Explorer (catre unealta SEO)
- Open Site Explorer (catre unealta de optimizare)
- Google Webmaster Tools (catre unealta de optimizare)
- Google Adwords Keyword-Tool (catre unealta de optimizare)
- Google Insights for Search (catre unealta SEO)
- Google Trends (catre unealta SEO)
- Google Suggest (informatii SEO)
- Google Page Speed (catre unealta SEO)
- SEO United Backlinkchecker (catre unealta SEO) lb. germana
- Webpagetest (catre unealta de optimizare)
- Site-Perf (catre unealta de optimizare)
- Gzip Test Tool (catre SEO Tool)
- FakeNameGenerator (pentru cazul in care ai nevoie de mai multe identitati
) (catre SEO Tool)
Sunt ferm convins ca internetul ofera mult mai mult decat am listat eu aici, totusi, sa fim sinceri, nu pot lista toate uneletele de optimizare care sunt oferite in WWW. Posibil ca unii dintre voi sa cunoasca alte unelte de optimizare a site-urilor web pentru motoare de cautare (SEO Tools) - in acest caz, va rug sa inscrieti acestea intr-un reply, pe cat posibil cu descrierea adecvata uneltei ideal in limba romana pentru ca utilizatorii sa inteleaga ce face sau ce ofera acea unealta de optimizare si care este avantajul prin folosirea uneltei respective.
Telefoane si telefonie mobila - discutii, aplicatii si programe
SEO United Backlinkchecker (catre unealta SEO) - Acesta nu prea merge bine. Pentru backlink checker mai exista http://backlinkwatch.com/index.php. ofera rezultate foarte bune.
Este buna si recomandarea ta. Din pacate, la mine arata 139 de backlink-uri, afiseaza insa 1000, foarte multe pe domenii inexistente si pe toate paginile unui domeniu.
Un punct plus este afisarea textului anchor. Oricum, multumesc frumos, nu este deloc gresit sa incerci mai multe unelte.
Telefoane si telefonie mobila - discutii, aplicatii si programe
Cu placere. Folosesti mai multe si poti ajunge la un rezultat comun.
dar un tools care sa verifice spre exemplu page rankul la toate paginile unui site?
Cum a zis si catalin mai bine crome si eu tot crome folosesc merge destul de bine
da dar cum pot vedea spre exemplu sa intru pe siteul respectiv si sa imi arate page rank la fiecare link/pagina
mai bine google crome si nu te coomplici atat