Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: Ce este important atunci cand creezi un banner!

Data înscrierii
    16.03.2007
    Locație
    Midlum
    Posturi
    3.637
    Real Name
    D. Haz

Implicit Ce este important atunci cand creezi un banner!

Un banner trebuie sa fie placut ochiului pentru ca vizitatorul sa acceseze acesta. Alege intre un banner dinamic (animat) sau unul static (neanimat).

Foloseste strict dimensiunile pt. banner acceptate si folosite international.
    Nu fiecare imagine in oarecare dimensiune, cum ni se potriveste noua sau cum ne trece prin cap, se poate numi "banner". Dimensiunile acceptate si folosite international le poti vedea aici: http://www.1level.eu/banner.html

Bannerele animate au avantaje dar si dezavantaje (de ex. marimea fisierului). Ce se uita sau nu se respecta de obicei la bannarele animate, este repetarea imaginei. Daca un banner licureste de parca am fi pe un iarmaroc sau intr-un bazar turcesc, este catalogat ca fiind deranjant si aduce o rata de click extrem de redusa. O rata de repetare acceptabila a unei imagini este de circa 1,5 pana la 2 secunde, cu aceasta rata nu riscati nimic.

Chiar si marimea fisierului este importanta. Daca textul sau imaginea nu apare intr-un timp acceptabil bannerul utilizatorul nu stie ce-i prezinti si nu acceseaza bannerul.

Pentru bannere statice marimea fisierului sa fie de max. 10 KB iar la bannerele dinamice de max. 27 KB.

In continuare este indicat sa renunti sa supra-incarci un banner cu text. Inscrie intr-un banner doar tema site-ului tau si un slogan. Bannerele supra-incarcate nu sunt citite de catre utilizator. Utilizatorul trebuie sa gaseasca informatiile pe site-ul tau si nu pe un banner. Destinul unui banner este sa-si aduca utilizatorul pe site si nu sa citeasca informatiile in/pe banner.

Cateva informatii pentru un banner adecvat:
    - Pune utilizatorului o intrebare cand creezi textul bannerului, de ex. "Ai nevoie de bani?". implementeaza doua casute de vot cu "Da" si "Nu" si bifeaza casuta cu "Nu". Prin acest demers, faci bannerul cu mult mai interesant, iar utilizatorul ajunge pe site-ul tau incercand sa bifeze casuta "Da". Un astfel de banner poate aduce o rata de click de pana la 30%
    - Indruma-ti utilizatorul prin propozitii scurte de ex. "Acceseaza imediat aici". O alternativa este implementarea textului "Va rugam sa nu accesati aici", in ciuda 'indicatiei' date de tine, utilizatorul are sa acceseze bannerul urcand asa din nou rata de click a acestuia
    - Folosestete de dorinta utilizatorului de a primi ceva gratuit, de a primi ceva doart pentru un scurt timp sau in premiera, foloseste propozitii gen: "Doar azi gratuit!"
    - Nu afisa prea multe bannere pe o pagina, astfel de pagini sunt numite "cimitire" de bannere sau "jungla" de bannere si nu sunt placute utilizatorului. Foloseste maximal trei (3) bannere pe o pagina si acestea in dimensiuni diferite.
    - Foloseste mai multe retele de promovare pentru a ajunge la un numar mai ridicat de vizitatori.. Cu cat mai multe retele cu atat mai multi clienti pe site-ul tau.
    - Nu scrie pe bannerul tau doar "Site-ul meu" sau "Muzica lui Mandea". Daca esti prea comod sa scrii un text adecvat pe un banner, atunci inseamna ca si site-ul tau detine un continut redus si fara importanta pentru utilizatori. In internet Timpul = Bani si acestia nu vrea nimeni sa-i arunce pe fereastra pentru un banner fara importanta...

Creaza si schimba bannerele intr-un interval de 3-4 saptamani. Bannerele care apar in internet pe o perioada prea indelungata, pierd din importanta si asa din interesul de accesare al utilizatorului. Un banner care sta prea mult in Internet are o rata de click mai scazuta decat un banner nou si interesant.

Daca nu poti sau nu vrei sa-ti creezi singur(a) un banner, poti apela la o persoana sau firma pentru a-ti crea bannerele. Unii designeri aici pot sa-ti creeze bannerele dorite la un pret acceptabil si in timp record..
    Cine doreste sa economiseasca bani sau nu dispun de o suma pentru acestea, poate folosi creatorul automatizat de bannere implementat aici: http://www.cwr.ro/index.php?area=vbc...nt&contentid=2

Mult succes si ...multe clickuri pe banner
    Telefoane si telefonie mobila - discutii, aplicatii si programe

2. retea publicitara utilizatori
    Data înscrierii
    N/A
    Posturi
    N/A
    telefoane mobile - forum
    Utilizator avansat Avatarul lui dorikut
    Data înscrierii
    29.04.2008
    Locație
    .ro
    Posturi
    701
    Real Name
    Prin PM

Implicit

Dragutz tutorial, tine-o tot asa

Utilizator avansat Avatarul lui indesign
    Data înscrierii
    08.01.2009
    Locație
    Baia Mare
    Varsta
    39
    Posturi
    547
    Real Name
    Benko Zoltan

Implicit

Este super descrierea. As vrea sa stiu codul de creare a banerului free este cumva open source? Tare as vrea si eu scriptul respectiv.

Salilik
    Utilizator radiat

Implicit

Tutorialul este bun dar ai uitat un lucru :
    Sa spui in ce anume faci un banner.
    Eu am facut bannere in html dar exista de asemenea si programe in care poti face aceste bannere.
    Puteti recomanda un program mai bun pentru a face bannere?

Threadstarter
    Data înscrierii
    16.03.2007
    Locație
    Midlum
    Posturi
    3.637
    Real Name
    D. Haz

Implicit

Citat Postat în original de Salilik Vezi post
    Tutorialul este bun dar ai uitat un lucru :
    Sa spui in ce anume faci un banner.
    Eu am facut bannere in html dar exista de asemenea si programe in care poti face aceste bannere.
    Puteti recomanda un program mai bun pentru a face bannere?
    Bannerele le poti crea cu (aproape) oricare program de prelucrare grafica, daca vrei ceva de calitate poti incerca PhotoShop incl. PhotoReady.
    ...fiecare poate crea bannere cu programul cu care are el experienta. Bine inteles, un banner are automat un cod html in momentul in care-l implementezi pe un site.

Sa creezi un banner in html ? ...sau este o tehnica noua sau nu inteleg eu ce vrei sa spui tu.

Cu stima
    Telefoane si telefonie mobila - discutii, aplicatii si programe

Utilizator incepator Avatarul lui itcmaster
    Data înscrierii
    20.02.2009
    Locație
    Bucureşti
    Posturi
    9

Implicit

intereasnt tutorial la majoritatea forumurilor şi nunumai am văzut bannere de 800x200 dar bănuiesc că cele puse de tine sunt standarde pentru un banner

Utilizator mediu Avatarul lui SmoTru
    Data înscrierii
    23.02.2009
    Locație
    gdfgd
    Varsta
    19
    Posturi
    60
    Real Name
    dgsd dgfd

Implicit

Foloseste strict dimensiunile pt. banner acceptate si folosite international ..

Nu stiam ca exista asa ceva tx

Subiecte similare

1. Cum sa creezi un favicon?
    De Maryo în forumul Tutoriale
    Răspunsuri: 4
    Ultimul post: 27.06.2009, 13:59
  2. Cum creezi sitemap manual
    De fulgerul101 în forumul Optimizare web - SEO
    Răspunsuri: 0
    Ultimul post: 14.05.2009, 06:28
  3. Regulament - Citeste, este important sa stii!
    De Dennis în forumul Regulament
    Răspunsuri: 0
    Ultimul post: 27.03.2009, 19:42
  4. Răspunsuri: 3
    Ultimul post: 18.03.2008, 14:36

Permisiuni postare